субота, 11 травня 2019 08:21

Пілот подолав рекордну відстань

Пілот подолав рекордну відстань
Нестеров з механіком біля літака "Ньюпор-4". Фото: http: //авіару.рф

Пілот Петро Нестеров (1887-1914) пролетів 1277 км від військово-авіаційної школи в Гатчині під Петербургом до Києва 11 травня 1914 року. Це був рекордний по відстані переліт.

Після військової служби на Далекому Сході й повітроплавальної школи в Петербурзі Нестеров очолює 11-й корпусний загін 3-ї авіаційної роти. Він розміщується в Києві, на Сирецькому військовому аеродромі. Випробовує літальні апарати, які конструюють місцеві винахідники.

Тренується на французькому літаку Nieuport із двигуном потужністю 70 кінських сил. Після 100 год. польотів наважується виконати "мертву петлю". Досягає висоти 1 тис. м – і задирає ніс літака. Коли стає майже вертикально, вимикає двигун і починає падати. На висоті 600 м запускає мотор.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 17 годин за штурвалом - як американка облетіла навколо планети

Київське товариство повітро­плавання відзначає його золотою медаллю. Міська рада вручає пам'ятний золотий жетон.

Наважується на рекордний переліт. Разом із механіком Григорієм Нелідовим долає 1277 кілометрів за 7 годин 45 хвилин на модифікованому літаку Nieuport-IV.

Загинув на війні 8 вересня 1914 року. біля села Воля-Висоцька на Львівщині. Пішов на повітряний таран з австрійський біпланом "Альбатрос". Ворог загинув, а Несторов знепритомнів і розбився.

Американська льотчиця Джеральдіна Мок приземлилася в місті Колумбус в США 16 квітня 1964 року. Стала першою жінкою, яка сама здійснила політ навколо Землі. Витратила на це 29 днів.

Зараз ви читаєте новину «Пілот подолав рекордну відстань». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути