середа, 02 вересня 2020 11:44

Під фонтаном знайшли скриньку із серцем мера

Під фонтаном знайшли скриньку із серцем мера
За бюстом мера бельгійського міста Верв'є П'єра Давида знайшли скриньку із його серцем. Фото: bbc.com

Робітники знайшли скриньку із серцем мера бельгійського містечка Верв'є П'єра Давида у місцевому фонтані під час реставраційних робіт. Чоловік керував містом у XIX ст.

Орган зберігався у запечатаному посуді зі спиртом. Його поклали в невелику цинкову скриньку із написом: "Серце П'єра Давида було урочисто покладено до монумента 25 червня 1883 року". Саме тоді скриньку заховали під кам'яною нішею фонтана, за бюстом самого мера, передає BBC.

Відомо, що П'єр Давид помер 1839-го, у віці 68 років. Він працював на благо міста у 1800-1808 роках, коли Бельгією керувала Франція. Його пам'ятають за створення 1802 року міської пожежної служби, що на той час було рідкісною інновацією. Активну участь у міському житті брав і за правління голландців. Після Бельгійської революції 1830 року і здобуття країною незалежності його знову обрали мером. Тоді відбудував місто, здобувши велику повагу містян.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Водоспади, стародавні замки та набережна - Бельгія початку ХХ століття у фотографіях

Після його смерті нова влада започаткувала фонд, щоб зібрати кошти для пам'ятника на його честь, а сімейний лікар за згоди родичів вирізав серце, аби поховати в майбутньому меморіалі. Містяни збирали необхідну суму десятки років, врешті вирішили спорудити розкішний фонтан.

Представник нинішньої міської влади Максим Деже зазначив, що міська легенда стала реальністю. Саму знахідку передали до місцевого музею.

У червні 2019 року археологи виявили останки 5 людей під фонтаном "Кульбаба" на площі Галицькій у центрі Львова. Розповідали, що колись там був прикостельний цвинтар, що не було дивним для середньовічного міста.

Зараз ви читаєте новину «Під фонтаном знайшли скриньку із серцем мера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути