Ексклюзиви
понеділок, 18 лютого 2019 08:21

Новообраний президент призначив спадкоємця і подав у відставку

Новообраний президент призначив спадкоємця і подав у відставку
Педро Ласкуран 18 лютого 1913 року. Фото: Вікіпедія

Педро Ласкуран встановив рекорд, пробувши на посаді президента Мексики одну годину. Він склав присягу, призначив спадкоємця й пішов у відставку 18 лютого 1913 року.

У Мексиці того дня заколотники вчинили державний переворот. Президент Франсіско Мадеро був відсторонений від влади і вбитий. Також були зміщені зі своїх посад віце-президент і генеральний прокурор Мексики.

В цій ситуації, для створення видимості законності переходу влади, посада президента перейшла до міністра закордонних справ Педро Ласкурана. Він двічі обіймав посаду міністра закордонних справ під час правління Франсиско Мадеро.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У президента вистрілив безробітний

Вважається, що його термін президентства тривав всього 45 хвилин, з 17:15 до 18:00 в той же день. Відразу після прийняття присяги призначив Уерта міністром внутрішніх справ. Згідно з Конституцією був наступним у лінії спадкоємності поста президента. Уерта, ставши президентом, запропонував йому посаду в уряді, але той відмовився, повернувшись до адвокатської практики. Помер у віці 96 років.

У Майямі анархіст Джузеппе Зінгара 15 лютого 1933 року здійснив замах на життя щойно обраного президента США Франкліна Рузвельта. Куля потрапила в живіт чиказького мера Антона Чермака. Презедента не зачепила жодня з випущених куль.

Зараз ви читаєте новину «Новообраний президент призначив спадкоємця і подав у відставку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути