пʼятниця, 15 червня 2012 11:38

Німеччина повернула Перу зниклу мумію

Німеччина повернула Перу зниклу мумію
Мумії періодично знаходять на території сучасного Перу. Фото: AFP

Президент Перу Ольянта Умала у четвер, 14 червня, повернувся на батьківщину після офіційного візиту до Німеччини і привіз із собою 600-річну мумію. Про це повідомляється на порталі peru21.pe з посиланням на заяву міністерства закордонних справ Перу.

Забальзамоване тіло було знайдене на території гірського хребта Кордильєра-Бланка в Західних Кордильєрах Перу в 1980-х роках. У 1986 році мумія була вивезена з країни за нез'ясованих обставин. Пізніше її виявили в музеї Мюнхена.

Після того як експерти підтвердили походження мумії, офіційні представники ФРН і Перу домовилися про повернення археологічної реліквії на батьківщину.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На мумії давньої людини знайшли найстаріші зразки крові

Муміфіковані тіла періодично знаходять на території сучасного Перу. Так, в 2010 році на руїнах колишньої пераунской столиці - в окрузі Мірафлорес департаменту Ліма - археологи знайшли чотири мумії, вік яких оцінюється приблизно в 1600 років, зазначає Agence France-Presse.

Мумії були знайдені в склепі, де, швидше за все, був похований знатний чоловік. Ці мумії є пам'ятками Уарі - індіанської культури доінкської періоду, що існувала в Центральних Андах і на частині території сучасного Перу приблизно з 500 року до нашої ери до 900 року нашої ери.

Зараз ви читаєте новину «Німеччина повернула Перу зниклу мумію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути