Ексклюзиви
вівторок, 26 березня 2013 11:13

На Вінничині виявили 14 пам'яток трипільської культури та Київської Русі

На Вінничині виявили 14 пам'яток трипільської культури та Київської Русі
Фото: world-archaeology-news.blogspot.com

За інформацією начальника управління культури і туризму Вінницької облдержадміністрації Марії Скрипник, в ході реалізації комплексу пам'яткоохоронних заходів, в області були обстежені земельні ділянки та видано майже 2150 узгоджень юридичним та фізичним особам на землекористування.

Виявлено 14 нових пам'яток археології періоду трипільської культури та Київської Русі 9-10 ст., і попереджено пошкодження більше 54 стародавніх поселень та курганів. Проведено паспортизацію 17 пам'яток культурної спадщини.

У минулому році ремонтно-реставраційні роботи проводилися на пам'ятках архітектури національного значення: палацах 9-20 ст. в смт. Муровані Курилівці і селі Котюжани цього ж району.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Музей Трипільської культури невдовзі припинить існування

Завершено реставрацію пам'яток національного значення "Залізничний вокзал" в м. Козятині та розпочато роботи з відновлення пам'ятника культури місцевого значення "Готель" Савой" у Вінниці із залученням коштів державного бюджету в сумі майже 13,5 млн. грн.

Поряд з цим, продовжуються протиаварійні роботи на пам'ятці національного значення - Кармелітському монастирі - в м. Бар та поетапні ремонтно-реставраційні роботи на пам'ятці місцевого значення - обласному академічному музично-драматичному театрі ім. Садовського. Загальна сума капіталовкладень з обласного бюджету на цих об'єктах становить майже 718,0 тис.грн.

Чимало коштів у 2013 році буде спрямовано на проведення реконструкції та благоустрою загальнодержавної пам'ятки Лядовського скельного монастиря, який в липні відзначить своє 1000-річчя. На поточні роботи в ювілейних урочистостях в обласному бюджеті передбачено один мільйон гривень.

Зараз ви читаєте новину «На Вінничині виявили 14 пам'яток трипільської культури та Київської Русі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути