середа, 25 липня 2018 11:45

На горищі знайшли невидану музику Девіда Боуї

На горищі знайшли невидану музику Девіда Боуї
Невідомий демозапис Девіда Боуї оцінили в щонайменше 10 тис. фунтів. Фото: rockandrollarchives.net

У старій хлібниці знайшли невиданий запис співака Девіда Боуї. Його забракувала студія звукозапису - пісня I Never Dreamed - "Я і не мріяв". Це найраніший із відомих записів відомого музиканта, що був зроблений 1963-го.

"Ми вирішили, що запишемо кілька гітарних інструменталок та одну оригінальну пісню. Я вибрав I Never Dreamed, тому що вона була найсильнішою, 2 інші були слабкіші. Я також вирішив, що Девід буде найкращим вибором для того, щоб заспівати її та дати правильну інтерпретацію", - розповів Девід Хедфілд, який співав разом із Боуї в групі The Konrads.

Запис виявив онук в хлібниці, яка належала його дідові та зберігалася на горищі, повідомляє The Guardian.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перший альбом Девіда Боуї вийшов одночасно з найкращим альбомом The Beatles

Запис, на якому Боуї та The Konrads виконують пісню I Never Dreamed, виставили на аукціон із вартістю 10 тис. фунтів стерлінгів.

Аукціон пройде у вересні в Великій Британії.

Девід Боуї народився 8 січня 1947 року у Лондоні. Його вважають засновником такого напрямку як глем-рок. Упродовж кар'єри його альбоми розійшлися тиражем понад 136 мільйонів примірників, а за популярністю та впливом на розвиток музики його творчість можна порівняти з "Бітлз" та "Роллінг Стоунз".

Свою музичну кар'єру Боуї почав у 11 років у скаутському таборі на острові Уайт. 1958 року юний Девід разом зі своїм другом Джорджом створювали перші музичні перформенси. Боуї грав на гавайській гітарі, а Джордж - на бас-гітарі та співав.

Помер у віці 69 років 10 січня 2016 року після 18 місяців боротьби з раком. За 3 дні до смерті вийшов новий альбом Бові "Blackstar" і новий відеокліп на пісню "Lazarus".

Зараз ви читаєте новину «На горищі знайшли невидану музику Девіда Боуї». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути