пʼятниця, 02 червня 2017 14:20

Перший альбом Девіда Боуї вийшов одночасно з найкращим альбомом The Beatles

Перший альбом Девіда Боуї вийшов одночасно з найкращим альбомом The Beatles
Дебютний альбом "Девід Боуї"

2 червня 1967 року під лейблом Deram Records випустили дебютний однойменний альбом британського співака Девіда Боуї. Того ж дня у Великій Британії вийшов альбом The Beatles Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band.

Дебютний альбом Девіда Боуї має мало спільного з тим типом музики, який пізніше зробив його знаменитим. Це була суміш поп-музики, психоделії і мюзик-холу. Ні одному з релізів не вдалося потрапити в чарти, після чого Боуї не записував пісень протягом двох років. Редактори New Musical Express Рой Карр і Чарльз Шаар Мюррей сказали: "Слухачі, привчені до іміджу Боуї 1970-х, ймовірно, знайдуть цей дебютний альбом шокуючим або просто дивним". Музичний біограф Девід Баклі описував його як "пластинку, рівноцінну божевільній жінці на горищі".

Альбом повністю написав Боуї, аранжування зробив Дек Фернлі. Загальна тривалість композицій становить 37:07. Пісні Little Bombardier і Maid of Bond Street подібні на ритм вальсу. Композиції Love You Till Tuesday і Come and Buy My Toys - одні з небагатьох пісень, в яких провідним інструментом була акустична гітара. Join the Gang був екскурсом в сучасну молодіжну культуру. Фінальна композиція Please Mr. Gravedigger стала поєднанням голосу і звукових ефектів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прах легендарного Девіда Боуї поховали у секретному місці

Альбом і сингли на той момент не мали комерційного успіху, що спонукало співака не випускати іншого матеріалу. Це тривало аж до альбому Space Oddity. Пісні з дебютного альбому видали в багатьох наступних збірниках.

Девід Роберт Джонс (Девід Боуї ) народився 8 січня 1947 року в лондонському районі Брікстон. У дитинстві його називали обдарованим, цілеспрямованим хлопчиком. Навчився грати на саксофоні та гітарі; пізніше — став мультиінструменталістом. 14 січня 1966 року з'являється на публіці з ім'ям Девід Боуї з групою The Lower Third на обкладинці платівки "Сan't Help Thinking About Me". Він взяв псевдонім Боуї на честь героя Техаської революції. Протягом п'ятдесяти років займався музичною творчістю і часто змінював імідж, тому його називають "хамелеоном рок-музики". За час кар'єри музиканта продали близько 136 млн платівок і дисків з його музикою. У Великій Британії йому вручили 9 платинових, 11 золотих і 8 срібних сертифікатів, а в Сполучених Штатах - 5 платинових і 7 золотих. 2002 року він посів 29-е місце в списку "Ста найвидатніших британців". Помер минулого року.

Зараз ви читаєте новину «Перший альбом Девіда Боуї вийшов одночасно з найкращим альбомом The Beatles». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі