понеділок, 11 січня 2016 17:54

У дитинстві Девід Боуї був скаутом

"Нині вся стрічка завалена повідомленнями в пам'ять Девіда Боуї. Але мало хто знає, що музикант був скаутом", - написав журналіст Тарас Зень у Facebook 11 січня 2016 року. Відомий актор, співак і композитор помер напередодні, 10 січня.

Автор: scouts.org.uk
 

Свою музичну кар'єру Боуї почав в 11 років у скаутському таборі на острові Уайт. 1958 року юний Девід разом зі своїм другом Джорджом створювали перші музичні перформенси. Боуї грав на гавайській гітарі, а Джордж - на бас-гітарі і співав.

У своїх пісняв Боуї інколи звертався до свого скаутського минулого. У пісні "In Boys Keep Swinging" 1979 року Боуї співав: "Ти міг би бути хлопцем і носити форму".

Крім Девіда Боуї, скаутами були Джим Морісон, Мерайя Керрі, Тейлор Свіфт, Кіт Річардс, Джонн Леннон і Пол Маккартні.

Нагадаємо, Девід Боуї народився 8 січня 1947 року у Лондоні. Його вважають засновником такого напрямку як глем-рок. Упродовж кар'єри його альбоми розійшлися тиражем понад 136 мільйонів примірників, а за популярністю та впливом на розвиток музики його творчість можна порівняти з "Бітлз" та "Роллінг Стоунз".

Помер у віці 69 років 10 січня 2016 року після 18 місяців боротьби з раком. За 3 дні до смерті вийшов новий альбом Бові "Blackstar" і новий відеокліп на пісню "Lazarus".

Зараз ви читаєте новину «У дитинстві Девід Боуї був скаутом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути