понеділок, 29 жовтня 2012 10:10

Морські шляхи стародавніх індійців сягали Середземномор'я

Морські шляхи стародавніх індійців сягали Середземномор'я
Фото: afrika.by

Старовинні індійські мореплавці з півдня Індії більше 2,5 тисяч років тому ходили в Середземномор'ї, Південно-Китайському, Червоному й Аравійському морях, вважають археологи.

Зробити такий висновок індійським вченим дозволили знахідки, зроблені під час розкопок в розташованому на узбережжі Аравійського моря південноіндійському штаті Керала. Артефакти були виявлені в селищі Паттані в центральній частині штату.

"Виявлені при розкопках речі дозволяють зробити висновок, що Паттані з розташованими далі від берега портом і багатокультурним селищем, мав зв'язки з Середземномор'ям та з прибережними районами Червоного, Аравійського і Південно-Китайського морів у період ранньої історії Індії", - сказав директор Ради історичних досліджень Керала Черіан, пише sunhome.ru

Найбільш цінними знахідками стали виявлені вченими залишки стародавніх кораблів. Радіовуглецевий аналіз показав, що вони були побудовані приблизно за 500 років до нашої ери. Матеріалом слугувала деревина хлібного і тікового дерев. Датування дозволить індійським історикам відновити хронологію розселення людей і розвитку цивілізації в цьому регіоні в епоху Залізного століття, сказав Черіан.

Підтвердити висновки вчених і знайти нові свідчення великих зв'язків давньоіндійських мореплавців допоможуть нові розкопки, які розпочнуться в цьому регіоні в лютому, вважають археологи.

Зараз ви читаєте новину «Морські шляхи стародавніх індійців сягали Середземномор'я». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути