вівторок, 30 липня 2013 11:33

Місця трьох корабельних аварій знайшли в США

У Мексиканській затоці за 273 км на південний схід від міста Галвестон, штат Техас, підводні археологи виявили сліди двох корабельних аварій, повідомляє Phys.org. Фрагменти були виявлені на дуже великій глибині - 1,3 тис. м.

Рік тому дослідники знайшли в цьому місці залишки ще одного корабля. За словами фахівців, кораблі, швидше за все, зазнали аварії під час шторму на початку 19 ст.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У бронзовому столітті вздовж Атлантики пролягали торгові шляхи

Завдяки підвідному апарату археологи отримали тисячі фотографій трьох місць корабельних аварій, що розташовувалися на відстані 8 км одна від одної.

Під яким прапором ходили кораблі і як називалися поки невідомо. Два зі знайдених кораблів могли бути приватирами, які грабували торгові судна.

Також за допомогою апарату археологи підняли на поверхню більше 60 артефактів з кораблів, у тому числі частини мушкетів, керамічні чашки, тарілки, пляшки з лікером, одяг і навіть зубні щітки. Серед знахідок - порцеляна з Британії, кераміка з Мексики і, принаймні, один мушкет з Канади.



Два кораблі перевозили схожі предмети. Швидше за все, вони були приватирами. Третє судно було завантажене жиром. На думку дослідників, кораблі могли затонути в перші десятиліття 19 в. Кожен з кораблів вміщував 50-60 осіб. Ймовірно, ніхто з них не вижив. Серед виявлених предметів були підзорні труби і навігаційні пристрої, які навряд чи були б залишені, якби хтось міг би прийти до потопельників людям на допомогу.

Один з кораблів, який мають намір вивчити археологи, був озброєний шістьма гарматами, і мав дві щогли. Судячи зі зображення, корпус корабля досягав у довжину 25 м, завширшки - 8 м.

Зараз ви читаєте новину «Місця трьох корабельних аварій знайшли в США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути