вівторок, 21 вересня 2021 16:55

Мексика вимагає зупинити аукціон стародавніх артефактів у Німеччині

Мексика вимагає зупинити аукціон стародавніх артефактів у Німеччині
Уряд Мексики вважає, що артефакти за кордон потрапили незаконно. Фото: Pexels

Уряд Мексики вимагає зупинити аукціон доколумбових артефактів у Німеччині.

Міністр культури Александра Фраустро надіслала лист зі зверненням до дилера Ґерхарда Ґірша Нахфольґера. Вказала, що археологічні об'єкти належать мексиканському народові. Законодавство забороняє експортувати мексиканські предмети, що мають археологічну цінність, повідомляє Mexico Daily News.

У Мюнхені на аукціон планують виставити понад 70 артефактів. Серед них є знахідки зі штатів Мічоакан і Веракрус віком між 300 до 900 років і маска ольмеків. Маску оцінили в €100 тис. Скульптуру Чіуатеотля оцінили в €5 тис.

Посол Мексики в Німеччині Франсіско Кіроґа зустрівся з дилером Нахфольґером. Він заявив виданню, що всі лоти мають докази походження. Їх отримали законно. В аукціонному домі заявили, що документацію про походження отримали від авторитетних установ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Виявили рештки ацтеків, які вбивали та їли іспанців

16 вересня уряд Мексики скасував аукціон в Італії. Там виставили 17 мексиканських артефактів. Уряд Італії поверне артефакти Мексиці, якщо встановлять, що реліквії незаконно вивезли.

Мексиканські археологи в ацтекському місті Тлателолько виявили 36 поховань. Шість тіл помістили в кулясті глечики місцевого виробництва. Рештки маленької дитини з обсидіановим ножем у черепі поклали під тарілку, повідомляє національний інститут антропології та історії Мексики.

Зараз ви читаєте новину «Мексика вимагає зупинити аукціон стародавніх артефактів у Німеччині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути