вівторок, 16 вересня 2014 12:46

Людський череп і кераміку виявили на місці церкви в Білорусі
5

Фото: news.21.by

На сході Білорусі в Могильові знайшли фундамент Покровської церкви. Її відновлення на Покровському посаді - в районі Подніколья - ініціювали Свято-Нікольський монастир і православна єпархія.

Студенти-археологи та волонтери відкопали фундамент лівого бокового нефа церкви. Центральний неф практично не зберігся, тому що на цьому місці раніше була свердловина водоканалу.

У церкві були глибокі підвали, їх археологи теж планують відкопати. Серед знахідок багато уламків керамічного посуду і людських кісток.

Хлопці знайшли череп людини. Кому він належав, стане відомо після експертизи.

"Прийнято вважати, що Покровська церква - це приклад могилівської школи зодчества, але в первісному вигляді у неї були риси Смоленської школи, - розповів голова республіканської ради білоруського добровільного товариства охорони пам'яток історії архітектури Антон Астапович. - Це пов'язано з тим, що в будівництві церкви брали участь міщани, які не хотіли жити в московській державі і переїжджали в Річ Посполиту".

Нагадаємо, що в 1554 році було побудовано дерев'яну будівлю Покровської церкви, а в 1668 році - кам'яну. В післявоєнний час храм зруйнувала радянська влада. Зараз поряд з місцем, де була церква, встановлений поклінний хрест.

Зараз ви читаєте новину «Людський череп і кераміку виявили на місці церкви в Білорусі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути