четвер, 05 грудня 2019 08:21

Люди скуповуються і напиваються - відмінили поправку до конституції

Люди скуповуються і напиваються - відмінили поправку до конституції
Американці святкують скасування урядом "сухого закону" 5 грудня 1933 року. Фото: pbs.twimg.com

"Cухий закон" скасували у США 5 грудня 1933 року. Того ж дня почали відкрито продавати алкогось. Люди відзначали подію, вживанням великої кількості напоїв.

Тринадцять років тому конгрес США 18-ю поправкою до Конституції заборонив виготовлення, продаж і перевезення алкоголю у країні. Так вимагали релігійні організації. В період "сухого закону" особливо ревні прихильники тверезого способу життя наймали спеціальних людей, яким ставилося в обов'язки переписувати Біблію, прибираючи з них все згадки про спиртні напої.

У народі заборону прозвали "сухим законом". Країну заполонили нелегальні виробники алкоголю, контрабандисти і гангстери. Нелегальних барів і пивних стало більше, ніж легальних до "сухого закону". Споживання алкоголю в країні скоротилося вдвічі. Зате втричі зросла кількість убивств, збільшилась організована злочинність.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Застрелили президента США

Гангстери змагалися за контроль над продажом спиртних напоїв. Найвідоміший із них – італійський мафіозі Аль Капоне (1899 – 1947) за рік заробляє $60 млн на продажу алкоголю. "Сухий закон – найкращий із законів, який могли вигадати і прийняти федерали. Вони забули яким бажаним буває заборонений плід", - часто повторював гангстер. За часів заборони алкоголю, лише в Нью-Йорку налічувалося понад 100 тис. місць підпільного продажу міцних напоїв.

Авраама Лінкольна обрали президентом Сполучених Штатів Америки 6 листопада 1860 року. Він боровся із рабством і нажив багато ворогів. Через п'ять років після обрання, його вбили з пістолета.

Зараз ви читаєте новину «Люди скуповуються і напиваються - відмінили поправку до конституції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути