неділя, 06 грудня 2020 01:13

Історію генпрокуратури будуть розповідати у музеї

Історію генпрокуратури будуть розповідати у музеї
Музей відкрили у холі ГПУ. Фото: Facebook/Ірина Венедіктова

У холі Офісу генпрокурора відкрили музей

Генпрокурорка Ірина Венедіктова у Facebook.

"Найстаріші експонати в музеї – мундир Слобідсько-Українського губернського прокурора зразка 1811 року, оригінальний штамп прокуратури Ровенської області 1945 року, формений одяг слідчого прокуратури Ізюмського району Григорія Веприцького з нагородами Великої вітчизняної війни та органів прокуратури Харківської області.

Один із найцінніших експонатів – робочий стіл Романа Руденка, який був головним обвинувачем від СРСР у Нюрнберзькому процесі.

На стендах, що відображають історію прокуратури, зібрано історичні документи, в тому числі, перші документи прокуратури незалежної України, пам'ятки, світлини від часів Козацької України" - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Таку красу непросто знайти в Європі і Америці": відкрили стежку Шептицького

"Чекістські джерела натхнення для пані Ірини Венедіктової. Роман Руденко (той самий чий стіл найважливіший експонат) – на посаді прокурора Донецької (Сталінської) області, заступника прокурора УРСР, прокурора УРСР та Генерального Прокурора СРСР, брав безпосередню участь у масових політичних репресіях населення. Зокрема, у часи Великого терору 1937-38 Руденко був членом Трійки НКВС по Донецькій області", - написав у Facebook колишній глава УІНП Володимир В'ятрович.

На території садової станції у Млієві Городищенського району на Черкащині у родовому будинку 25 листопада 1970-го відкрили музей вченого-помолога Левка Симиренка.

Зараз ви читаєте новину «Історію генпрокуратури будуть розповідати у музеї». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути