Ексклюзиви
вівторок, 11 серпня 2020 16:12

Хлопець викопав на подвір'ї давній меч

Хлопець викопав на подвір'ї давній меч
Хлопчик розкопав 300-річний меч неподалік власного будинку. Фото: bbc.com

10-річний Файоннтен Г'юз знайшов давній меч неподалік батьківського будинку в містечку Деррілоуган, що в Північній Ірландії. Знахідка лежала на глибині 30 см.

Металошукач хлопцеві подарували на 10-й день народження. Під час першого виходу з ним отримав два сигнали, що вказали на сміття. На меч натрапив за третім. Батько хлопця заявив, що новачкам щастить, повідомляє BBC.

Родина не знала точного віку й походження предмета, тому звернулася до експертів. Ті вважають, що його виготовили десь у XVII-XIX ст.

Знавець антикварної зброї Філіп Спунер зазначив, що такі могли використовувати англійські офіцери і драгуни у 1720-1780 роках чи шотландські військові в 1700-1850-х. Усе ж перевагу віддає першій версії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нудьгувала на карантині: жінка знайшла на подвір'ї стару золоту монету

Батьки хлопчика просять порад, як зберегти іржавий артефакт від остаточного руйнування. Сподіваються, що потрапить у руки фахівців і, можливо, його буде виставлено на загальний огляд.

Нещодавно шукач скарбів Маріуш Степ'єн виявив давній меч і кінську збрую в полі неподалік містечка Віблс у Великій Британії. Артефактам майже 3 тисячі років. У польовій експедиції чоловік із друзями провів 22 доби. Місце знахідки показали у 3D.

Зараз ви читаєте новину «Хлопець викопав на подвір'ї давній меч». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути