Ексклюзиви
четвер, 16 квітня 2020 15:30

Нудьгувала на карантині: жінка знайшла на подвір'ї стару золоту монету

Нудьгувала на карантині: жінка знайшла на подвір'ї стару золоту монету
Жінка знайшла 500-річну золоту монету у власному саду. Фото: dailymail.co.uk

Жителька англійського міста Портсмут Аманда Джонстон знайшла на власному подвір'ї 500-річну золоту монету. Її вартість оцінили у $3,2 тис.

Пройтися садом з металошукачем свого 11-річного сина вирішила, занудьгувавши вдома. Спочатку натрапила на залізні цвяхи, але вже згодом апарат подав гучний сигнал. Копати газон не хотіла, однак не витримала спокуси та на глибині близько 20 см побачила проблиск золота, повідомляє видання Daily Mail.

Фахівці встановили, що 22-каратну монету, відому як "Золотий ангел", відкарбували за часів правління короля Генріха VII. Вона була в обігу 200 років, починаючи з 1464-го. Сама знахідка має розмір 29 мм та важить 5 г. Її номінал становив 6 шилінгів і 8 пенсів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У церкві під підлогою виявили скарб

Місцеві закони дозволяють жінці залишити знахідку собі. Вона зазначила, що планує продати її в майбутньому попри бажання сина не робити цього. 2019 року таку монету продали за £2,6 тис.

У жовтні 2019 року мисливець за скарбами Біллі Воган знайшов стародавній золотий браслет неподалік рідного міста Уайтхейвен, Велика Британія. Прикраса походила з бронзової доби. Їй близько 4 тис. років. Верхівка племені носила такі для демонстрації достатку.

Зараз ви читаєте новину «Нудьгувала на карантині: жінка знайшла на подвір'ї стару золоту монету». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути