середа, 18 вересня 2019 11:21

Французи прислужили Москві

Французи прислужили Москві
Штаб-квартира ЛІги Націй знаходилась у Женеві Фото: svitppt.com.ua

Радянський Союз вступив до Ліги Націй 18 вересня 1934-го. На цьому особливо наполягала Франція. СРСР став 59-м членом організації.

15 вересня 1934-го 30 країн-членів звернулися до СРСР із пропозицією вступити до Ліги Націй. Радянський Союз прийняв цю пропозицію та зайняв місце постійного члена її ради.

За включення СРСР до складу Ліги Націй проголосували 38 країн, проти — 3, утрималися — 4, не брали участі в голосуванні — 7.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Польський уряд взявся за українців

До цього він активно співпрацював з різними комітетами Ліги Націй із широкого кола міжнародних питань, брав участь у конференціях і нарадах з роззброєння, що проходили під егідою цієї організації.

28 листопада 1939-го СРСР оголосив про денонсацію Тартуського мирного договору 1920 року та Договору про ненапад з Фінляндією. 30 листопада почав війну на її території.

14 грудня 1939-го СРСР виключили з Ліги Націй.

Ліга Націй — перша міжнародна міждержавна організація, створена з метою розвитку співробітництва, досягнення миру і безпеки між народами. На практиці основними завданнями були дотримання прав національних меншин і вирішення територіальних конфліктів у світі після Першої світової війни. Була заснована на Паризькій мирній конференції в 1919-1920-х. Ініціатором її створення виступив 28-й президент США Вудро Вільсон.

Проіснувала до 1946-го, коли її функції перейняла Організація Об'єднаних Націй.

Зараз ви читаєте новину «Французи прислужили Москві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути