Ексклюзиви
вівторок, 20 серпня 2013 11:17

Дерев'яну фігуру воїна 17 століття підняли з дна Ла-Манша
11

Фото: Фото: dailymail.co.uk
Майже 40% речей з корабля лежать просто на дні на місці катастрофи. Але піднімати їх потребує великих грошових затрат

З дна протоки Ла-Манш підводні археологи підняли велику дерев'яну фігуру, яка прикрашала голландське торгове судно майже 400 років тому, повідомляє Daily Mail.

Корабель затонув недалеко від англійського міста Пул, графство Дорсет. Це було досить велике судно, одне з найбільших у свій час. Його довжина становила 40 м. Судно також прикрашали фігури русалок, очі яких були декоровані дорогоцінним камінням.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Знайшли затонуле судно капітана-людожера

Згідно з результатами проведеного аналізу, судно було побудоване з дуба, зрубаного в 1628 році на території сучасного голландсько-німецького кордону. Дослідження деяких піднятих з дна предметів показало, що вони були виготовлені в середині 17 ст. За словами експертів, це було збройне голландське судно, яке поверталося з Середземномор'я або Далекого Сходу.

Фігура зображає вусатого воїна в шоломі. Її випадково знайшло судно-драгер кілька років тому. Крім фігури були також виявлені численні артефакти, зокрема взуття, тарілки і компас.

Підняття рульової частини корабля стало можливим завдяки гранту в розмірі 500 тис. фунтів стерлінгів від English Heritage, який отримала команда дослідників. Протягом двох років її будуть обробляти спеціальними речовинами. Пізніше частина судна буде виставлена ??в музеї Пула разом з іншими артефактами.

Зараз ви читаєте новину «Дерев'яну фігуру воїна 17 століття підняли з дна Ла-Манша». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути