четвер, 14 липня 2016 16:25

Чому Клеопатра отримала тавро вічної коханки

Чому Клеопатра отримала тавро вічної коханки

Клеопатра VII була не лише відомою історичною постаттю, але й представницею багатої та потужної культури. Зазвичай вона зображується, як любителька заможних коханців. Втім, правда була іншою - Клеопатра була знаною інтелектуалкою свого часу. Повідомляє Ancient Origins.

Вона народилася у 69 р. до н.е. і була донькою Птолемея XII. Її батько не мав хисту для управління країною і завжди залишався романтиком. У ті часи в Єгипті домінували римляни і ,здавалося, що Єгипет не поверне свою колишню велич. Втім, Клеопатрі вдалося змінити історію.

Жінки- правительниці наслідували трон після смерті батька або брата. Але їх правління було коротким і закінчувалося трагічно. У випадку з Клеопатрою, вона отримала божественний статус і залишалася при владі протягом багатьох років.

Більшість знань про Клеопатру відомі від римських письменників. У своїх текстах вони не були щедрими на слова похвали. Зазвичай вона описувалась, як жінка , що робила свою кар'єру через інтимні зв'язки з впливовими чоловіками.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Вони вбивають в'язнів, ви повинні увірватись і звільнити їх" - 227 років тому відбулося захоплення Бастилії

У книзі "Декамерон" італійського майстра середньовічної літератури Джованні Боккаччо, образ Клеопатри був втіленням гріха. Міф Клеопатри підтримувався легендами про еротизм протягом століть. Однак, якби це було б правдою, вона була би вбита чи скинута з трону задовго, коли стала коханкою Юлія Цезаря.

Клеопатра на початку своєї кар'єри не розмовляла латиною. Але цілком можливо, що з часом вона її вивчила. Вона знала давньоєгипетську мову, вміла читати ієрогліфи, що було винятком для її династії. Крім цього вона знала грецьку, іврит, сирійську, арабську, ефіопську, парфійську та медійську. Також вона вивчала географію, історію, медицину, зоологію, алхімію, дипломатію, астрономію - Клеопатра прагнула отримати якомога більше знань.

Відомо, що Клеопатра VII проводила багато часу в лабораторії. Вона присвятила декілька робіт косметології. На жаль, всі її книги були втрачені під час пожежі в 391 р., коли бібліотека в Александрії була знищена. Лікар Гален вивчав її роботи і зміг переписати деякі рецепти. Науковий доробок Клеопатри був добре відомий у роки раннього християнства.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як остання вечірка Сталіна завершилась його смертю

Коли Клеопатра померла у 30 році до н. е., вона дуже добре підготувала свою доньку Клеопатру-Селену до майбутнього життя. Її мати навчила, як знайти підхід до Октавіна Августа.

Зараз ви читаєте новину «Чому Клеопатра отримала тавро вічної коханки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua
Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути