Ексклюзиви
понеділок, 23 жовтня 2017 19:14

Чеченські бойовики захопили театр в Москві

Чеченські бойовики захопили театр в Москві
Пострілами вгору люди в камуфляжі зупинили спектакль і оголосили всіх присутніх у приміщенні заручниками Фото: alex-zhilin.narod.ru

23 жовтня 2002 року о 21.05 в Москві під час показу мюзикла "Норд-Ост" в будинку Театрального центру на Дубровці 40 чеченських бойовиків захопили близько 800 глядачів і працівників театру.

Вони під'їхали до приміщення Театрального центру на трьох мікроавтобусах. Знешкодили охорону і пройшли на сцену. Пострілами вгору люди в камуфляжі зупинили спектакль і оголосили всіх присутніх у приміщенні заручниками, пише сайт jnsm.com.ua.

До вечора наступного дня терористи звільнили 45 людей -18 дітей, всіх мусульман і іноземців. Ще двом дівчатам вдалось втекти через вікно туалету. Близько 19-ї години вечора катарський телеканал "Аль-Джазіра" показав записане заздалегідь відеозвернення командира Ісламського полку особливого призначення Мовсара Бараєва, в якому він зажадав виведення російських військ з Чечні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Нігерії стався теракт за участю терориста-смертника: загинуло 13 осіб

Терористи відмовились звільняти заручників в обмін за безперешкодне залишення приміщення.

О 5.10 26 жовтня почався штурм приміщення театру спецпідрозділами МВС та ФСБ. Операція закінчилась о 7.20 і за офіційним повідомленням окрім 36-х терористів загинула ще 31 людина. Всього в результаті операції загинуло 125 заручників.

20 жовтня 2011 року у перестрілці загинув лівійський лідер Муаммар Каддафі. Безперервно правив країною з 1969 року. Його виявили пораненим у каналізаційному колекторі міста Сирт.

"Я намагався врятувати йому життя, але не зміг. Я не міг нічого зробити. Він був моїм ворогом, але я хотів привезти його до Місурати живим. Каддафі помер на передовій, і як командир я відповідаю за його смерть", - каже командир бригади Перехідної національної ради 31-річний Омран аль-Овейб.

Зараз ви читаєте новину «Чеченські бойовики захопили театр в Москві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути