пʼятниця, 20 жовтня 2017 09:55

У каналізації знайшли пораненого диктатора, який правив 40 років

У каналізації знайшли пораненого диктатора, який правив 40 років
Пораненого Каддафі знайшли в каналізаційному колекторі Фото: drugoi - LiveJournal

20 жовтня 2011 року у перестрілці загинув лівійський лідер Муаммар Каддафі. Безперервно правив країною з 1969 року. Його виявили пораненим у каналізаційному колекторі міста Сирт.

"Я намагався врятувати йому життя, але не зміг. Я не міг нічого зробити. Він був моїм ворогом, але я хотів привезти його до Місурати живим. Каддафі помер на передовій, і як командир я відповідаю за його смерть", - каже командир бригади Перехідної національної ради 31-річний Омран аль-Овейб, пише "Кореспондент".

Його бійці виявили пораненого Каддафі в каналізаційному колекторі. Незважаючи на те, що багато повстанців хотіли вбити диктатора на місці, аль-Овейб зміг переконати людей зберегти полковнику життя і передати його суду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Операція "Божий гнів" тривала майже 20 років

По дорозі від колектора до машини вони потрапили під перехресний вогонь, під яким Каддафі був смертельно поранений. Хто саме вбив полковника, Омран аль-Овейб сказати не зміг. Після цього Каддафі на машині "швидкої допомоги" повезли в лікарню, однак по дорозі він помер.

За словами командира, при арешті Муаммар Каддафі не усвідомлював, що відбувається: "Виходячи з труби, він сказав: "Як справи, хлопці? Що сталося? Я з вами. Ей, ви що робите?" Він явно думав, що, як і раніше, є президентом".

Повстанці знущалися з трупа Каддафі і виставили його в холодильнику на огляд. Відібрали його золотий пістолет і фотографувалися з ним. Жінки одягали хустки кольорів нового національного червоно-чорно-зеленого прапора й палили старі зелені стяги. Перехідна національна рада заборонила стріляти в повітря, однак людей це не зупинило.

Зараз ви читаєте новину «У каналізації знайшли пораненого диктатора, який правив 40 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути