понеділок, 25 червня 2012 18:08

Будівництво Стоунхенджа об'єднало Британію - вчені

Автор: Фото: historyblog.ru
  Камені на думку вчених символізують предків різних кланів
Камені на думку вчених символізують предків різних кланів

Після десяти років досліджень археологи дійшли висновку, що Стоунхендж - мегаліт, розташований на Солсберійській рівнині в графстві Вілтшир, був побудований, щоб зміцнити новий альянс між колишніми воюючими племенами Великобританії Сходу і Заходу. В результаті країна почала об'єднуватися після століть боротьби, повідомляє Discovery News.

Отримані результати були оприлюднені на основі висновків експертів, які відкинули ідеї про те, що Стоунхендж був створений під керівництвом інопланетян, Стародавнього Єгипту або навіть пов'язаний з літнім сонцестоянням, як наголошують сучасні язичники.

Камені на думку вчених символізують предків різних кланів, кінця кам'яного віку, який був відзначений конфліктами і релігійними відмінностями.

За словами керівника дослідження Майка Пірсона з Шеффілдського університету, племена, які жили на території Британії за часів неоліту, почали активно об'єднуватися в період основного будівництва пам'ятника - між 3000 і 2500 рр. до нашої ери.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стоунхендж знайшли у Карпатах (ФОТО)

"Будівництво Стоунхенджа було надзвичайно масштабним підприємством, для нього потрібна участь тисяч людей, тому що доводилося привозити камені з Уельсу, обтесувати їх і встановлювати. Сама робота вимагала згуртування, що вже само по собі було актом єднання", - цитує Пірсона Discovery News.

Як заявив Пірсон, "Стоунхендж був побудований "в унісон" з культурою всього острова і використовував той же стиль будинків, кераміку та інші матеріали з Оркнейських островів на південному узбережжі".

Крім того, він дуже відрізняється від регіоналізму минулих століть. Будівництво пам'ятника також підкреслює новий дух співробітництва. Також вчені відзначили, що це місце мало особливе значення для доісторичних британців, тому що на ряді природних ландшафтів утворюється вісь між напрямами літнього сходу й зимового заходу.

Зараз ви читаєте новину «Будівництво Стоунхенджа об'єднало Британію - вчені». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути