субота, 23 листопада 2013 04:46

Більшовики закопували зерно, щоб не дісталося голодним українцям

Більшовики закопували зерно, щоб не дісталося голодним українцям
Фото: gazeta.ua

На Полтавщині презентували книги про Голодомор.

У Пирятині відбулась презентація книги члена Асоціації голодоморів в Україні Лариси Ковалівської "Не згасни, свічко пам'яті".  Книга  містить документальні свідчення очевидців та розповіді їхніх рідних про голодомори 1921 -1922, 1932 – 1933, 1946 -1947 років в Україні.

У курортному Миргороді провели презентацію книги Олександра Джуня "Личанський табір–притулок для дітей куркулів". Містить спогади очевидців про місцевий притулок, котрий у народі називали концтабором . У ньому протягом 1932–1933 років померло кілька сотень дітей   від 3 до 17 років.

Важко осягнути ницість комуністичного режиму по відношенню до громадян держави. Зараз особливо загострилася дискусія відносно понять голоду та Голодомору. Щоб відбілити тоталітарний більшовицький режим, його прихильники вдаються до маніпуляцій — кажуть, що ніби Голодомору як такого не було.

"Мені тоді було 9 років, коли із одним хлопцем з Гаряжиного хутора, це була околиця Миргорода,  побачили, як привезли у сарай, де цеглу складали, зерно. Ми поскидали сорочки, думали - визбираємо те, що попадає. Підійшли ближче, а там зерно вже нікуди зсипати. То його прямо в яму поряд із сараєм висипали. Під'їхав трактор і почав зерно засипати землею. НКВСники побачили нас і давай стріляти. Ми бігом у рів і ходу",– пригадує Василь Правосуд.

Голод не раз спіткав українців. Скажімо, в Російській імперії, зокрема, в південно-західних українських губерніях мав місце у 1890, 1892, 1894, 1901 та 1905 роках. Правда тоді він з легкої руки Алєксандра ІІІ отримав назву "нєдород".

Але на відміну від комуністичного режиму царський уряд всі ресурси направляв у губернії на полегшення ситуації, пов'язаної із голодом.

Комуністичну владу насаджували із Москви. Партійними керівниками, керівниками Державного політичного управління, міліції аж до районного рівня були в переважній більшості росіяни.

"Більшовицька колективізація і її наслідки – найстрашніший Голодомор в історії людства, штучно організований сатаністами, які обрали за свій символ астральну червону зірку. Своя сільська голота, кримінальні елементи та п'яниці дотримуючись принципу більшовиків "грабуй награбоване", знищувала добротні господарства, перетворювала на руїни садиби, знекровлювала землю",– пояснює Олександр Джунь.

Зараз ви читаєте новину «Більшовики закопували зерно, щоб не дісталося голодним українцям». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути