понеділок, 02 листопада 2015 12:06

Археологи знайшли печеру, де ховалися учні Христа

Археологи знайшли печеру, де ховалися учні Христа
Фото: www.alrehabcity.com

У Йорданії археологи під однією з найстаріших християнських церков у світі знайшли печеру. На їхню думку, тут жили учні Ісуса Христа. Про це повідомляє "ТСН".

Пам'ятка розташована в місті Ріхаб на півночі Йорданії поблизу сирійського кордону. Нині воно повністю мусульманське, але колись тут був ледве що не центр християнства. На маленькій території археологи розкопали 33 церкви.

Тут можна побачити підлогу храмів із мозаїками VII століття та штукатурку. Саме під цим, найдавнішим храмом, і виявлено печеру апостольських часів. Тут збереглися лавки та вівтар.

Археологів вразив короткий напис на одній з мозаїк: "70 улюблених Господом та Святою". Це дуже перегукується з євангельською оповіддю про ширше коло 70 учнів-апостолів і Богородицю.

"Тут знайшли монети і хрестики того часу", - розповідає начальник відділу розвитку Ріхаба Алі Хазар. У місті вважають, що в печері під час гонінь переховувалися саме учні Ісуса Христа.

Знахідку в Ріхабі вже наступного року візьме під охорону держава. Уряд Йорданії обіцяє запросити кращих археологів планети, щоб вони ретельно дослідили пам'ятку.

Зараз ви читаєте новину «Археологи знайшли печеру, де ховалися учні Христа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути