четвер, 23 серпня 2012 17:25

Археологи спростували міфічність царя Давида

Автор: Фото: Hebrew University of Jerusalem
  Йосеф Гарфінкель демонструє тригліфи на кам'яній моделі святилища
Йосеф Гарфінкель демонструє тригліфи на кам'яній моделі святилища

Єрусалимський єврейський університет заявив про наукове відкриття: в результаті археологічних розкопок, що проводилися в юдейському місті-фортеці Кхеберт Кайяфа в долині Елахі, був виявлений скарб часів царя Давида, повідомило Радіо Ватикан.

Скарб складається з предметів, які проливають світло на те, як проходили релігійні обряди в даній місцевості в часи цaря Давида. Розкопки проводилися з 2007 року групою археологів під керівництвом професора Йозефа Гарфінкеля. Вчені знайшли велику кількість обробленого металами та камінням керамічного посуду, що мав релігійне значення. Всі ці предмети знаходилися у двох великих залах, які булиі сакральними місцями, що видно за елементами архітектури.

На думку фахівців, ці зали були лише частиною великого палацу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Археологи знайшли римський перстень із зображенням крилатої богині

Знахідки досить точно відповідають біблійним описам здійснення обрядів в період правління царя Давида. Вчені уточнили, що виявлена ??святиня була побудована на 30-40 років раніше, ніж храм царя Соломона. Вони визначили також, що в цій будівлі жителі регіону здійснювали ритуали зовсім інакше, ніж сусідні народи.

Професор Гарфінкель відзначає, що знайдені цінні предмети спростовують "гіпотезу про те, що цар Давид є тільки міфічним образом або керівником невеликого племені". Професор додав також, що археологами були знайдені тисячі кісток різноманітних тварин, але серед них немає жодного сліду свиней. Це доводить, що народ Кхеберт Хаяфа зберігав дві біблійні заборони - щодо свинини і різьблення по каменю образів людей і тварин, тобто він практикував культ, який відрізнявся від хананеїв і філістимлян.

Вчені вважають, що за самою конструкцією відкритих зал можна припустити про високий рівень урбаністичної забудови. Археологи зробили висновок про те, що "з'явився матеріальний доказ біблійної традиції народу Ізраїлю як монотеїстичної".

Зараз ви читаєте новину «Археологи спростували міфічність царя Давида». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути