середа, 26 грудня 2012 10:36

Археолог розкопав у себе в саду давньоримський театр

Археолог розкопав у себе в саду давньоримський театр
Фото: fedpost.ru

Археолог зі своєю командою випадково виявив у себе в саду руїни римського театру, який, на його думку, був побудований більше двох тисяч років тому.

Докторр Пол Вілкінсон, засновник археологічної школи Field School Kent, вважає, що - це перша в своєму роді знахідка на території Великобританії. Театр був будівлею круглої форми, на трибунах якої могло розміститися близько 12 000 чоловік. Він був знайдений у Фавершемі, Графство Кент - в саду доктора Уїлкінсона, недалеко від того місця, де була заснована археологічна школа.

Найдавніші з виявлених на сьогоднішній день руїн римських будівель, на території Британії, були побудовані в бронзовому столітті, але цей римський театр, ймовірно, використовувався для релігійних свят. Доктор Уілкінсон бореться за збереження унікальної знахідки для майбутніх поколінь і робить все для того, щоб зберегти пам'ятку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Після перерви у 2,5 тисяч років театр Діоніса дасть першу виставу

"Це дійсно дивовижна знахідка - перша в Великобританії і прямо у мене в саду. Це унікальне і дивовижне відкриття має величезне значення для всієї Великобританії. Театр міг би вмістити 12 тисяч чоловік і ми будемо домагатися того, щоб він був визнаний пам'яткою старовини, тому що його обов'язково потрібно зберегти для майбутніх поколінь. Це було святилище для римлян. Тут вони відзначали релігійні свята. Відомо про 150 подібних архітектурних споруд в Північній Європі, але в Британії - це перше. Ми не очікували цього", - сказав Вілкінсон.

Доктор Вілкінсон вважає, що дана будова є єдиним у Великобританії прикладом римського релігійного святилища з театром, побудованим фактично на схилі пагорба. Руїни двох храмів були знайдені поруч, а також святе джерело. Археолог займається археологічними розкопками в графстві Кент більше десяти років. У вересні його команда знайшла стародавню церемоніальну будівлю, яка за розміром прирівнюється до Стоунхенджа.

Призначення знайденої споруди оповите таємницею, однак, велика кількість спалених кісток і кераміки, знайдених при розкопках, дозволяє запропонувати, щоїї використовували для якихось ритуалів. Будівля була виявлена після того, як на знімках, отриманих зі супутника, вчені помітили дивні круглі позначки.

Зараз ви читаєте новину «Археолог розкопав у себе в саду давньоримський театр». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути