Ексклюзиви
вівторок, 21 жовтня 2014 12:11

Як жила Карпатська Україна під угорською окупацією 1939 року
14

Перечин
Воловець
Рахів

15 березня 1939 року Сейм проголосив повну державну самостійність Карпатської України. Прийнята парламентом конституція Карпатської України, визначила назву держави , державний устрій, державну мову.

Державним прапором та гімном республіки були визнані синьо-жовтий стяг і український національний гімн "Ще не вмерла Україна". Герб — червоний ведмідь на лівому срібному півполі й чотири сині та три золоті смуги у правому півполі та тризуб з хрестом на середньому зубі.

Президентом Карпатської України було обрано Августина Волошина, який призначив прем'єр-міністром нового уряду суверенної держави Юліана Ревая.

Проте вранці німецький консул у Хусті порадив українцям "не чинити опір угорському вторгненню, бо німецький уряд у цій ситуації не може, на жаль, прийняти Карпатську Україну під протекторат"

Хоча українці запекло боролися, однак сили були нерівні - проти Карпатської України стояла держава зі значними військовими потугами та підсилена Німеччиною.

До кінця березня 1939 року опір Карпатської України було зламано і вона опинилася під владою Угорщини. Угорці відразу запровадили свої порядки, всюди насаджували свою мову.

Як жила Карпатська Україна під Угорщиною, можна ознайомитися на світлинах 1939 року.

Зараз ви читаєте новину «Як жила Карпатська Україна під угорською окупацією 1939 року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути