понеділок, 08 вересня 2014 13:20

2000-річний скарб із золота римлянки виявили у Великобританії

Британські археологи знайшли схованку, яку зробила римлянка під час нападу військ королеви Боудікки. Вона наповнена золотими прикрасами і монетами, вік яких налічує близько 2000 років.

Автор: mk-london.co.uk
 

В дерев'яній скриньці, закопаній на місці проходження головної вулиці сучасного Колчестера, графство Ессекс, були заховані золоті браслети, сережки та ланцюжки.

Історики вважають, що скарб сховала багата римлянка в підполі власного будинку під час проходження через поселення війська іценської правительки Боудікки (в римських джерелах - Боадіцеї) в 61-му році н.е. Власницю прикрас встановити неможливо, але, швидше за все, її разом з іншими багатими римлянками захопили в полон і принесли в жертву іценським солдатам.

Директор Колчестерського археологічного фонду, професор Філіп Крамм зазначив, що це найдорожчий артефакт із знайдених в ході шестимісячної археологічної експедиції в графство Ессекс.

Розкопки велися в районі універмагу Williams & Griffin і охоплювали історичний шар, відповідний великій пожежі, яка стала розв'язкою облоги Колчестера військами королеви Боудікки.

Нагадаємо, що Боудікка була правителькою народу іценів, який населяв райони сучасного Норфолка, Саффолка і Кембріджширу. Під час походу проти римської армії її військо, що налічувало понад 100 000 чоловік, спочатку зруйнувало вщент Камулодун (нинішній Колчестер), а потім спалило Лондон і Веруламій (Сент-Олбанс). Королева покінчила з собою, прийнявши отруту.

Зараз ви читаєте новину «2000-річний скарб із золота римлянки виявили у Великобританії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути