середа, 03 квітня 2013 16:41

Археологи запевняють, що могила королеви Боудікки знаходиться під Макдональдсом

Археологи запевняють, що могила королеви Боудікки знаходиться під Макдональдсом
Статуя Боудікки в Лондоні. Фото: archae.ru

Англійські археологи вважають, що можуть найближчим часом знайти останки королеви Боудікки під рестораном Макдональдс в Бірмінгемі. Кафе швидкого харчування розташовується в Місті Кінгс-Нортон, поруч з імовірним місцем останньої битви королеви Боудікки, вождя бритського племені іценів, з римськими завойовниками в 61 р.н.е.

Після дивного виявлення останків Річарда III все більше і більше людей приваблює полювання за кістками видатних історичних діячів. У понеділок, як вважають, були ексгумовані останки короля Альфреда Великого, які розташовувалися в безіменній могилі в церкві св. Бортоломея в Вінчестері.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Археологи шукають в Ірландії кельтське Ельдорадо

Тепер на черзі знаходяться останки королеви Боудікки. Доктор Майк Хейворт, директор ради з Британської археології, заявив, що її поховання може бути виявлене в найближчі кілька років. На даний момент існує понад 2000 археологічних британських добровільних груп, в яких складається близько 215 тисяч членів.

Місце, де Боудікка, можливо, була похована, відомо з багатьох джерел. В останній битві брали участь 10 000 римлян, очолюваних Светониєм Пуліном, і 200 000 повстанців під проводом Боудікки.

Це була горбиста місцевість, оточена старим лісом, що ідеально підходить для відмінно підготовленого римського війська. За легендою, зазнавши поразки, щоб не потрапити в полон, Боудікка отруїлася і була похована поряд з місцем битви. Згідно з римськими джерелами її поховання було дуже багатим.

Зараз ви читаєте новину «Археологи запевняють, що могила королеви Боудікки знаходиться під Макдональдсом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути