субота, 11 листопада 2017 23:13

10 цінних артефактів, знайдених у дивовижних місцях
10

Люди не завжди відразу розпізнають цінність скарбу.

Ancient Origin зібрав 10 випадків, коли люди довго не знали, що знайшли цінний артефакт.

Пенсіонер знайшов під ліжком 2.3 тис-річну корону

У коробці з дрібницями, яку мешканець англійського Дорчестера успадкував від діда і зберігав під ліжком виявилась давньогрецька золота короною вартістю 100 тис. фунтів стерлінгів. Коробку пенсіонер 10 років зберігав під ліжком. Лише коли вирішив оцінити речі в ній у антиквара виявилось, що корону було зроблено у 300 році до нашої ери.

Автор: ancient-origins.net
  Давньогрецька корона
Давньогрецька корона

3,5 тис.-річним церемоніальним кинджалом підпирали двері

Чоловік із Норфорка, Англія знайшов на полі кинджал і використовував його для підпирання дверей. Хотів викинути його у смітник. Археологи з'ясували, що кинджал належить до Бронзової доби і є шотландським церемоніальним ножем - дирком.

Автор: ancient-origins.net
  Кельтський кинджал
Кельтський кинджал

Успадкували від бабусі давню китайську тарілку

Три сестри з Південного Дербішира, Велика Британія успадкували від своєї бабусі тарілку. Вони не усвідомлювали, що вона була виготовлена у 1700-х роках у Китаї. Зберігали її у коробці, доки не вирішили оцінити. Тарілку придбав шотландський бізнесмен за 25 тис фунтів стерлінгів.

Автор: ancient-origins.net
  Давня китайська тарілка
Давня китайська тарілка

Камінь із давнім різьбленням продавали, як садову прикрасу

Камінь з різьбленням, датований англосаксонською епохою був проданий, як садова прикраса. Археолог Джеймс Бальме купив його, очистив та показав складне різьблення. Вважається, що камінь було вирізано в період між 410 та 1066 рокам нашої ери.

Автор: ancient-origins.net
  Англосаксонський камінь
Англосаксонський камінь

Китаєць використовував меч, як кухонний ніж

60-річний китайський фермер знайшов на своїй землі меч. Використовував його як кухонний ніж протягом кількох років. Експерти встановили, що меч належить до династії Цин. На ньому зображені персонажі твору Цин Ланг Цзянь, що означає "Зелений дракон".

Автор: ancient-origins.net
  Давній китайський меч
Давній китайський меч

Випадкова знахідка змусила переглянути історію континенту

У 1944 р. солдат патрулював стратегічно важливі острови Вессель біля північного узбережжя Австралії. Знайшов п'ять монет, що лежали у піску. Зберігав їх у бляшанці, доки в 1979 році не відправив монети до музею. Там вони лежали 20 років, поки австралійський антрополог Ян Макінтош не натрапив на них і відразу не усвідомив важливість відкриття. Знахідка вказує на те, що Австралію відвідували дослідники з Східної Африки чи Близького Сходу, задовго до того, як голландці вступили на австралійську землю в 17 столітті.

Автор: ancient-origins.net
  Монети з Близького сходу
Монети з Близького сходу

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці створили 25 музеїв за 25 років незалежності

Мощі святого знайшли на горищі

Мешканець Нью-Брансвіку в Канаді знайшов на своєму горищі релігійні артефакти віком від 200 до 500 років. Його донька зв'язалася з музеєм, археологом, черницями, ювеліром і католицьким священиком, щоб з'ясувати, що це є. Виявилося, що знахідки є раками, в яких зберігаються кості святих.

Автор: ancient-origins.net
  Мощі святих
Мощі святих

В інтернеті продавався папірус із Новим Заповітом

Історик раннього християнства з Техаського університету виявив фрагмент Нового Заповіту, написаний на давньогрецькій мові на онлайн-аукціоні eBay. Коштував $99. Вчений вмовив продавця дозволити йому вивчати текст. Сувій належить до грецького папірусу Нового Заповіту. Збереглося всього 130 текстів.

Автор: ancient-origins.net
  Текст Нового Заповіту
Текст Нового Заповіту

Картуш, куплений за 12 фунтів стерлінгів виявився печаткою фараона

Англієць придбав на благодійному сайті єгипетський картуш (рамка з іменем) за 12 фунтів стерлінгів. Експерти з'ясували, що у нього вписане ім'я фараона Рамзеса II. Це робить картуш дуже цінним.

Автор: ancient-origins.net
  Картуш з іменем фараона
Картуш з іменем фараона

Саркофаг використовували, як горщик для квітів

Древній римський саркофаг вартістю 345 тис. євро знайшли у заміському будинку в Англії. Майже століття його використовували, як квітковий горщик. Історики встановили, що його було зроблено у 300 році нашої ери.

Автор: ancient-origins.net
  Саркофаг давньоримських часів
Саркофаг давньоримських часів

У Греції археологи виявили печатку. Зображення на ній відрізняється надзвичайною точністю. Її знайшли у похованні віком 3,5 тисячі років. Його відкрили у 2015 році, але печатку виявили лише зараз.

Зараз ви читаєте новину «10 цінних артефактів, знайдених у дивовижних місцях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути