середа, 03 березня 2010 17:32

Нострадамус передбачив появу і крах СРСР

  Зображення Нострадамуса на обкладинці збірки його пророцтв, виданої в Амстердамі 1666 року. Французький лікар, поет, астролог і алхімік Мішель Нострадамус був двічі одружений. Про перший шлюб не залишилося жодних згадок. Невідомо навіть імен дружини та ді
Зображення Нострадамуса на обкладинці збірки його пророцтв, виданої в Амстердамі 1666 року. Французький лікар, поет, астролог і алхімік Мішель Нострадамус був двічі одружений. Про перший шлюб не залишилося жодних згадок. Невідомо навіть імен дружини та ді

"Пророцтва Мішеля Нострадамуса" — книжка з такою назвою вийшла у французькому місті Ліоні 1 березня 1555 року. Пророцтва були записані у вигляді катренів — римованих чотиривіршів. А вірші складалися у центурії-століття.

Автор був лікарем, поетом, астрологом і алхіміком. Але до 1559-го його передбаченням ніхто не вірив. Того року відбувся рицарський турнір на честь заміжжя сестри та дочки короля Генріха ІІ. Король вирішив помірятися силою з молодим графом Монтґомері. Спис графа зламався, а Генріхові крізь отвір у шоломі ратищем викололо око. Король прожив 10 днів і в страшних муках помер.

За рік до того Нострадамус передбачив: "Молодий лев поб"є старого, на полі битви, сам на сам, в золотій клітці йому видряпають очі. І він помре страшною смертю". Єпископ, який був свідком двобою, розповів, що Генріх і Монтґомері перед турніром перевдяглися левами. Після цієї історії астролог став знаменитим.

Його пророцтва охоплюють час до 3797-го — разом із неканонічними текстами. Він писав про доленосні зміни в Європі, які мали відбутися за сотні років по його смерті. Досить точно передбачив великі суспільні катаклізми — революції, війни, смерті правителів великих держав. А в листі до короля Генріха ІІ 1558 року Нострадамус передбачив революцію 1792-го у Франції. Він описав це однією короткою і на той час загадковою фразою: "Рік 1792 вважатимуть зламом століть".

Мішель Нострадамус нібито передбачив появу і крах Радянського Союзу. У передмові до четвертого видання "Пророцтв" — "У жовтні місяці станеться велике зрушення, і всім здасться, що Земля змінила свій звичний рух і зникла в темряві. Після цього, навесні, постійні перевороти і зміни влади. Зросте нова Вавілонія, мерзенне створіння, яке породить іще мерзенніший голокост, і триватиме (вона) лише 73 роки і 7 місяців".

Молодий лев поб"є старого, в золотій клітці йому видряпають очі

Згадка про жовтень нібито мала означати Велику жовтневу революцію. Проте юридично прихід до влади більшовиків відбувся 19 січня 1918 року — після розгону Установчих зборів. Від цього дня до путчу ГКЧП 19 серпня 1991-го, який фактично ознаменував крах СРСР, минуло якраз 73 роки та 7 місяців.

Останнє прижиттєве пророцтво Нострадамус виголосив усно. Увечері 1 липня 1566 року його біограф Жак Шавіньї зайшов побажати йому доброї ночі і сказав:

— До завтра, майстре!

— Завтра вранці мене не стане, — відповів той.

Наступного світанку він справді помер. На його мармуровому надгробку вибили напис: "Тут спочивають кістки знаменитого Мішеля Нострадамуса, єдиного з-поміж смертних, хто, завдяки зорям, удостоївся записати майбутні події цього світу своїм божественним пером".

1503, 14 грудня — Мішель Нострадамус народився в сім"ї вихрещених євреїв у французькому місті Сен-Ремі, провінція Прованс

1529 — вступив до університету Монпельє, навчався на лікаря, через п"ять років здобув докторський ступінь

1538 — інквізиція допитала Нострадамуса. Той начебто злословив на адресу статуї Діви Марії

1546 — боровся з чумою у Провансі. За успіхи парламент провінції Екс-ан-Прованс надав лікареві пожиттєву пенсією

1547–1555 — вдруге одружився, перебрався з Екса — там була чума — до Салон-де-Прованс. Надалі практикує медицину, починає писати свої пророцтва. Тоді він був і лікарем, і астрологом

1561 — на вченого напали селяни-католики, звинувативши у прихильності до протестантів. Йому вдалося втекти

1564 — французьке королівське подружжя Карл ІХ та Катерина Медічі приймають Нострадамуса на службу і дають титул радника при дворі. Пробув ним недовго, до смерті 1566-го.

За життя вийшли три видання його "Пророцтв". Кожне щоразу доповнювали новими центуріями. Четверте, посмертне й найповніше, з"явилося 1568 року

Зараз ви читаєте новину «Нострадамус передбачив появу і крах СРСР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути