понеділок, 31 серпня 2020 17:06

Жінка вперше перемогла ВІЛ без лікарів та операцій

Жінка вперше перемогла ВІЛ без лікарів та операцій
Виявили жінку, в якої повністю зникли сліди вірусу. Фото: pixabay.com

Дослідивши зразки матеріалів тих, у кого раніше фіксували відсутність прогресування ВІЛ-інфекції, виявили жінку, в якої повністю зникли сліди вірусу.

Про результати дослідження повідомляє Nature.

Унікальною піддослідною виявилася мешканка Каліфорнії 66-річна Лоурін Вілленберг, яка була інфікована 1992 -го. Вона брала участь у багатьох дослідженнях, оскільки вже давно встановили, що інфекція в її організмі припинила прогресувати.

Вчені скористалися новим методом секвенування геному вірусу імунодефіциту людини, аби виявити місця в організмі, де можуть зберігатися клітини вірусу. У Вілленберг геном вірусу не вдалося виявити навіть після того, як учені перевірили 1,5 млрд мононуклеарних клітин її крові. Це перший випадок, коли організм людини самостійно поборов ВІЛ без ліків та операцій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чоловік став другим у світі ВІЛ-позитивним, якому вдалося вилікуватися

ВІЛ - це вірус, який атакує імунну систему й послаблює здатність організму боротися з інфекціями й хворобами. Протягом тривалого часу після зараження може ніяк себе не проявляти. Знати про себе дає такими симптомами: хронічна втома, опухання гланд, біль у м'язах і суглобах, поява не тілі висипань, лихоманка, першіння в горлі.

СНІД є останньою стадією ВІЛ-інфекції, за якої організм стає практично беззахисним. За умови своєчасного лікування в більшості інфікованих ВІЛ не переходить у СНІД.

Зараз ви читаєте новину «Жінка вперше перемогла ВІЛ без лікарів та операцій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути