Ексклюзиви
субота, 12 жовтня 2019 09:31

Зеленка та вазелін не допоможуть: Супрун розповіла, як лікувати "заїди"

Зеленка та вазелін не допоможуть: Супрун розповіла, як лікувати "заїди"
"Заїди" не можна лікувати народними методами. Варто обрати медичні препарати, в залежності від збудника хвороби. Фото - simya.com.ua

Спирт, зеленка, вазелін, фукорцин, алое чи олія не допоможуть вилікувати тріщини в куточках губ, які в народі називають "заїда", а медики – ангулярний хейліт.

Усі ці засоби можуть пошкодити губи ще більше. Про це розповіла колишня очільниця Міністерства охорони здоров'я Уляна Супрун.

За її словами "заїди" можуть бути у всіх людей, але до них схильні передусім маленькі діти, люди з ослабленою імунною системою, цукровим діабетом, недостатнім харчуванням та особи старшого віку.

Уляна Супрун радить застосувати антимікотичні засоби (креми чи гелі, які мають протигрибкову дію), якщо "заїди" викликає грибок. У більшості ж випадків до ангулярного хейліту призводять бактерії. В цьому разі колишня міністерка радить користуватися кремами з антисептичною та антимікробною дією, і, можливо, кортикостероїдами. А вже після цього можна наносити креми з, приміром, алое, вітаміном Е та екстрактами зеленого чаю чи обліпихою, чи інші засоби, що сприяють загоєнню ран.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Супрун розповіла, чи існує секс під час вагітності

Якщо є підозра, що причиною захворювання є недостатнє харчування, потрібно проконсультуватися з лікарем щодо терапії.

Для запобігання виникнення "заїдів" екс-очільниця МОЗ радить користуватися гігієнічною помадою, що захищатиме губи від слини, контролювати звичку облизувати губи, стежити за надмірним слиновиділенням в схильних до цього людей, і вчасно вживати протимікробних заходів в разі появи тріщин.

Осінь - золота пора продажу безрецептурних препаратів, що буцімто мають зміцнити імунітет, наповнити вітамінами та запобігти інфекційним хворобам. Уляна Супрун закликає не купувати мультивітаміни, а покращити здоров'я продуктами, що дарує осінній врожай.

Зараз ви читаєте новину «Зеленка та вазелін не допоможуть: Супрун розповіла, як лікувати "заїди"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути