вівторок, 13 вересня 2016 14:13

З появою дитини не обов'язково виганяти кота - акушер

З появою дитини не обов'язково виганяти кота - акушер
Фото: zooclub.ru

Токсоплазмозу — хвороби, яку коти передають жінкам та їхнім малюкам під час вагітності боятися не варто. Досить лиш правильно проводити профілактику. Проте не обов'язково з появою дитини виганяти з хати кота. Каже акушер-гінеколог Віталій Римаренко. Коментар медика публікує likar.info.

"Котяче" захворювання токсоплазмоз дійсно може нашкодити людям. Переносять його домашні чотирилапі, а також миші, який поїдають улюбленці.

"Якщо кіт регулярно полює на мишей, існує велика вірогідність, що його фекалії містять токсоплазму. В цьому випадку зараження може статися під час прибирання котячого туалету, де залишається суха токсоплазма. Щоб заразитись, не обов'язково отримувати усю інфекцію — досить вдихнути — і токсоплазма потрапить до крові і спокійно пройде через плаценту до дитини", - говорить гінеколог.

Через те, що мама вчасно не вилікувала токсоплазмоз, може виникнути переривання вагітності, у дитини може з'явитися сліпота чи глухота та різні паталогії нервової системи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Антибактеріальні засоби для чищення продуктів, які є у кожного вдома

80% людей мають імунітет до токсоплазми. При чому, захисна здатність передається від матері до дитини. Проте ризик заразити дитину все ж існує. Щоб з'ясувати, чи має вагітна мама схильність до хвороби, слід зробити аналіз крові.

Щоб жити з котом у хаті, та народити здорове маля, медик пропонує кілька рекомендацій: підвищувати імунітет під час вагітності прогулянками на свіжому повітрі та фруктами, дотримуватись правил гігієни — не вживати сирі продукти, не пробувати м'ясо з ринків на смак, не пити сире молоко та суші, не заводити нових домашніх тварин під час вагітності, здавати аналіз крові на токсоплазмоз раз на місяць під час вагітності, доручити догляд за тваринами іншим членам родини.

Зараз ви читаєте новину «З появою дитини не обов'язково виганяти кота - акушер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути