четвер, 27 травня 2021 22:18

Лікарка розповіла, які продукти в раціоні позбавлять від депресії та стресу

Автор: https://ukrhealth.net/
  Фрукти, овочі і зелень сприяють виробленню так званих гормонів щастя
Фрукти, овочі і зелень сприяють виробленню так званих гормонів щастя

При депресивних настроях, апатії і занепаді сил варто переглянути свій раціон.

Лікарка Вікторія Савицька переконана, що шлях до відновлення сил і здоров'я, а також відмінного настрою і хорошої працездатності починається з правильного питного режиму.

Здавалося б, до чого тут вода до депресії? Однак, виявляється, що нестача рідини на клітинному рівні пригноблює організм. Людина може не розуміти і не усвідомлювати того, що її гнітять зовсім не події, які відбуваються в усьому світі, а всього лише брак рідини. І варто її заповнити, як світ, навіть під час пандемії. не здаватиметься настільки безнадійним.

Крім того, на настрій впливає загальний стан організму, тому випивати не менше двох літрів води в день вкрай бажано, адже вона сприяє детоксикації організму.

Протягом усього дня їжте більше фруктів, овочів і зелені. Ці продукти сприяють виробленню так званих гормонів щастя, які підвищують настрій. Особливо дієві в цьому випадку овочі та фрукти яскравих, насичених кольорів.

"Не забувайте також про рибу і морепродукти, твердий сир. Завдяки великій кількості в цих продуктах корисних амінокислот - тираміну, триктаміну, фенілетіламіну - вони прекрасно піднімають настрій. Їжте також соняшникове насіння - воно багате клітковиною і фолієвою кислотою і тому підтримує нервову систему" - додала лікарка.

Також рекомендується налягати на квасолю, горох, і цільні зернові - це продукти, багаті магнієм. А його дефіцит сприяє депресії, а також таких розладів настрою як занепокоєння, синдром дефіциту уваги, дратівливість.

"Обов'язково їжте продукти, багаті натуральними вітамінами. Згідно з рекомендаціями міжнародних експертів, потрібно вживати мінімум 3-4 фрукта щодня і мінімум грам 250 овочів, причому бажано, щоб плоди були різних насичених кольорів ", - зазначила лікар.

Для боротьби з депресією важливо включати в раціон продукти, що містять вітаміни групи В, які стимулюють імунітет і поліпшують самопочуття.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Середземноморська дієта довела ще одну користь для здоров'я

Крім того, частіше балуйте себе чорним шоколадом і бананами - ці продукти не дарма вважаються "їжею щастя". Вони швидко піднімають настрій і заряджають енергією.

Апатія під час пандемії стала ще поширенішою.

В такому стані людина втрачає інтерес до всього і всіх, що її оточує і не хоче нічого робити, пише телеграм-канал "Психологічна підтримка".

Ознаки апатії: постійна втома, замкнутість, сонливість, зміна чіткості мовлення, втрата апетиту, поганий настрій, відсутність ініціативи, погана концентрація.

Зараз ви читаєте новину «Лікарка розповіла, які продукти в раціоні позбавлять від депресії та стресу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути