Ексклюзиви
середа, 27 січня 2021 14:03

ВООЗ анонсує перші вакцини від COVAX у лютому

ВООЗ анонсує перші вакцини від COVAX у лютому
Перші транші вакцин від COVAX будуть у лютому. Фото: pixabay

Світовий механізм з розподілу вакцин COVAX на 2021-2022 роки зарезервував 2 млрд доз препарату, щоб розприділити його серед країн.

У лютому механізм має розпочати перші постачання вакцин, заявив генеральний директор Всесвітньої організації охорони здоров'я Тедрос Аданом Гебреісус.

За його словами, уже зарезервували вакцину від 5 виробників, що допоможе 2021 року поставити понад 1 млрд доз. Решту розраховують розприділити 2022-го.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україні пророкують масову вакцинацію не раніше 2023-го

Голова ВООЗ наголошує на тому, що у світі треба докласти спільних зусиль, щоб подолати логістичні та адміністративні проблеми, які стоять на заваді ефективному та безпечному забезпеченню вакцинами. Також є наявні та можливі ризики щодо несправедливого розподілу вакцин і доступу до них, включаючи підвищення цін на препарати.

"Ми закликаємо всі країни, які мають двосторонні контракти і контролюють постачання вакцин, бути прозорими із COVAX щодо цих контрактів, цін і строків постачання", – заявив генсек ВООЗ.

Половина українців цьогоріч до весни перехворіють на коронавірус чи інфікуються. Це може означати те, що вакцинація в нашій державі не буде потрібна, заявив імунолог Андрій Волянський. Водночас медик вважає цілком ймовірним початок платної вакцинації в Україні у березні-квітні.

Зараз ви читаєте новину «ВООЗ анонсує перші вакцини від COVAX у лютому». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути