Ексклюзиви
середа, 12 травня 2021 09:05

Вчені визначили найщасливішу пору доби

Автор: kurs.com.ua
  Вранці людина почувається найкраще, оскільки відпочила вночі
Вранці людина почувається найкраще, оскільки відпочила вночі

Виявляється, людина відчуває найбільшу задоволеність життям і максимальний приплив щастя саме в ранковий час, повідомляє Men's Life.

Американські вчені дослідники з Корнельського університету проаналізували мікроблоги і записи в соцмережах більш як 500 тис. осіб з 84 країн світу, в результаті чого прийшли до єдиного висновку: найщасливіші та життєрадісні моменти наступають у людей в ранковий час.

Вчені пояснюють цей факт тим, що протягом нічного відпочинку людський організм встигає максимально відновиться від напруги, яка накопичувалося весь попередній день. Так, вранці люди відчувають прилив щастя і безтурботності, а далі починає збиратися новий стрес, настрій потроху падає і до настання вечора приймає абсолютно негативне забарвлення.

Та є одне "але": в людей, які ведуть "совиний" спосіб життя, біоритми сильно збиваються. Це призводить до того, що вранці замість радості людина відчуває лише сонливість і роздратування. В такому випадку вчені рекомендують привчити себе лягати спати вчасно, й за деякий час ситуація зміниться.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Робота в нічну зміну: назвали переваги та недоліки

Також для збереження позитиву й гарного настрою протягом дня експерти радять працювати в помірному темпі, не намагатися встигнути все й одразу, час від часу перериватися на паузи з чашкою кави або чаю і уникати спілкування зі снобами і песимістами.

Зміну часу в літній і зимовий період зараз практикують 110 країн світу. 2021 року Євросоюз планує відмовитися від цього, однак поки що невідомо чи приєднається до такого рішення Україна. Про це повідомляє Molbuk.ua.

"Перехід на літній час гірше впливає на організм людини, ніж перехід на зимовий час. Це стрес для нього. У цей період люди часто скаржаться на погіршення самопочуття та загострення хронічних недуг. Стрілки годинника переводять на одну годину вперед, отож доведеться менше спати. Це може спричинити проблеми зі здоров'ям у людей, які страждають на серцево-судинні захворювання, гіпертоніків, викликати дратівливість, перепади настрою. Тому треба більше часу проводити на свіжому повітрі, менше дивитися телевізор, не сидіти довго за комп'ютером, лягати спати на годину раніше. Зазвичай за два-три тижні люди пристосовуються до нового режиму. Батькам варто допомогти адаптуватися дітям, щоби вони могли добре почуватися на уроках", – розповіла дільничний терапевт Чернівецької міської поліклініки №1 Валентина Павлюк.

Зараз ви читаєте новину «Вчені визначили найщасливішу пору доби». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути