
Невелика кількість цукру покращує роботу мозку й дарує відчуття щастя. Такі результати дало дослідження канадських учених, у межах якого одній групі людей давали солодкий напій, а іншій — плацебо.
Як показав експеримент, штучні замінники подібного ефекту не дають. Пише відоме британське видання Dailymail.
Вчені з Університету Ворвіка в Канаді з'ясували, що ложка цукру в день активізує мисленнєву діяльність, покращує настрій, пам'ять і концентрацію уваги. Це джерело глюкози повністю компенсує нестачу енергії в організмі, завдяки чому людина почувається сповненою сил і не так швидко втомлюється. Однак отримувати всі ці переваги від споживання цукру можуть не всі. Так, згідно з результатами експерименту, позитивний вплив цього продукту на мозок і мисленнєві процеси простежується лише в людей старшого віку — від 65 років.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Склали список продуктів, які шкідливо їсти щодня
За словами науковців, молодим людям цукор такої користі не дає. Так, у піддослідних віком від 18 до 27 років у ході дослідження не було виявлено позитивного впливу цього продукту на пам'ять та інші пізнавальні процеси.
Раніше Супрун розповіла про шкоду від солодощів й уточнила, яка доза цукру є допустимою до вживання. Голова МОЗ України порадила, чим можна замінити шкідливі для здоров'я продукти, щоб і насолоду отримувати, і хвороб собі не нажити.
Коментарі