Ексклюзиви
пʼятниця, 26 лютого 2021 10:22

Вакцину Pfizer дозволили зберігати у звичайних холодильниках

Вакцину Pfizer дозволили зберігати у звичайних холодильниках
Pfizer і BioNTech подали до FDA нову інформацію про те, що вакцина може залишатися стабільною під час зберігання при більш високих температурах. Фото: pixabay

Вакцину від коронавірусу виробника Pfizer дозволили зберігати в умовах стандартної температури морозильної камери.

Таке рішення ухвалило і опублікувало на сайті Управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів США - FDA.

"Сьогодні Управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів США оголосило, що дозволяє транспортування і зберігання нерозбавлених заморожених флаконів вакцини Pfizer-BioNTech Covid-19 при стандартних температурах, які зазвичай зустрічаються в фармацевтичних морозильних камерах, протягом 2 тижнів", - написали в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дані про вакцинованих від Covid-19 вноситимуть до єдиної системи

У грудні 2020 року відомство схвалило екстрене застосування цієї вакцини. Вимогою до зберігання була температура від -60...80°C.

Pfizer і BioNTech подали до FDA нову інформацію про те, що вакцина може залишатися стабільною під час зберігання при більш високих температурах - від -15...25°C - протягом 2 тижнів.

"Альтернативна температура для транспортування і зберігання допоможе уникнути необхідності закупівлі холодильного обладнання з наднизькими температурами для місць вакцинації і повинна допомогти доставити вакцину в більшу кількість місць", - сказав Пітер Маркс, доктор медичних наук, директор Центру оцінки та досліджень біологічних препаратів FDA.

Не менш як 22 млн доз вакцини сподівається отримати Україна. Маємо очікувані поставки вакцин: від компанії Pfizer в рамках ініціативи COVAX — більш як 100 тис. доз від компанії Sinovac — близько 2 млн доз, компанії AstraZeneca — ми маємо ще 1,5 млн отримати від Serum Institute і також до 4 млн отримати або від Serum Institute, або від іншого виробника в рамках ініціативи COVAX.

Зараз ви читаєте новину «Вакцину Pfizer дозволили зберігати у звичайних холодильниках». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути