середа, 24 лютого 2021 11:39

МОЗ підсумувало, скільки всього вакцин отримає Україна

МОЗ підсумувало, скільки всього вакцин отримає Україна
Міністр впевнений, що "цього об'єму більше ніж достатньо для повноцінного проведення програми вакцинації протягом поточного року". Фото: pixabay

Не менш як 22 млн доз вакцини сподівається отримати Україна.

Препарати будуть від різних виробників, також домовлятимуться про додаткові поставки, заявив міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

В Індії він попередньо узгодив додаткову кількість препаратів американської компанії NovaVax.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відомо, які області першими отримають Covid-вакцину

"Станом на сьогодні маємо очікувані поставки вакцин: від компанії Pfizer в рамках ініціативи COVAX — більш як 100 тисяч доз від компанії Sinovac — близько 2 мільйонів доз, компанії AstraZeneca — ми маємо ще 1,5 мільйона отримати від Serum Institute і також до 4 мільйонів отримати або від Serum Institute, або від іншого виробника в рамках ініціативи COVAX. Від компанії NovaVax 10 мільйонів доз вакцин у нас уже підписано і на 5 мільйонів розраховуємо найближчим часом укласти контракт", — сказав Степанов.

Міністр впевнений, що "цього об'єму більше ніж достатньо для повноцінного проведення програми вакцинації протягом поточного року". Він також запевнив, що буде й надалі контрактувати закупівлю вакцин проти коронавірусу.

Щеплення від Covid-19 за державні кошти зможуть отримати всі бажаючі. Через обмежений доступ до вакцин на ринку уряд розробив план вакцинації, який надає пріоритет групі ризику і працівникам критичних для держави структур.

Зараз ви читаєте новину «МОЗ підсумувало, скільки всього вакцин отримає Україна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути