неділя, 30 вересня 2018 11:24

Унікальна операція: українцеві пересадили турецьку печінку

Унікальна операція: українцеві пересадили турецьку печінку
Українська та турецька сім'я помінялися печінкою Фото: ru.sputnik-tj.com

В Стамбулі зробили перехресну пересадку печінки між українською та турецькою сім'ями.

Про це повідомляє Hurriyet Daily News.

"Сім'я 39-річного українця Миколи Паніва намагалася провести операцію з трансплантації в Італії, після постановки діагнозу – цироз печінки у 2017 році, але через несумісність по крові родичі не змогли стати донорами", – повідомили лікарі однієї із приватних клінік Стамбула.

66-річний Сулейман Оналак потребував пересадки донорської печінки, але родичі не могли стати донорами з тією самої причини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вчені створили молекулу проти раку

Завдяки розміщенню даних потенційних донорів у базі та проведення певних досліджень було з'ясовано, що дружина Паніва Лариса може бути донором для Сулемана Онала, а син останнього – Іззет може стати донором для Миколи Паніва.

Операція з трансплантації була проведена одночасно. Через деякий час після трансплантації всіх чотирьох пацієнтів виписали з лікарні, вони почуваються добре. Наразі сім'ї підтримують зв'язок, спілкуючись в соціальних мережах.

Медики протягом 5 годин почергово робили хлопчику масаж серця. Здійснили при цьому 30 тис. натискань на грудну клітку. Так команда з 30 лікарів і медсестер рятувала 8-річного Сяо Юй із китайського міста Чанчжоу.

Опинився на межі життя та смерті хлопчик через гостру серцеву недостатність. На фоні запалення серцевого м'язу в нього виникли судоми. Серце майже припинило перекачувати кров. На той час інтенсивні реанімаційні заходи допомогли стабілізувати стан.

Зараз ви читаєте новину «Унікальна операція: українцеві пересадили турецьку печінку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути