пʼятниця, 28 вересня 2018 14:05

30 лікарів почергово робили дитині масаж серця

Автор: dailymail.co.uk
  Щоб не дати дитині вмерти, лікарям довелося зробити 30 000 натискань на грудну клітку.
Щоб не дати дитині вмерти, лікарям довелося зробити 30 000 натискань на грудну клітку.

Медики протягом 5 годин почергово робили хлопчику масаж серця. Здійснили при цьому 30 тис. натискань на грудну клітку. Так команда з 30 лікарів і медсестер рятувала 8-річного Сяо Юй із китайського міста Чанчжоу.

Опинився на межі життя та смерті хлопчик через гостру серцеву недостатність. На фоні запалення серцевого м'язу в нього виникли судоми. Серце майже припинило перекачувати кров. На той час інтенсивні реанімаційні заходи допомогли стабілізувати стан. Однак наступного ранку дитині знову стало гірше. Тоді лікарі замовили з клініки в Шанхаї систему життєзабезпечення, яка насичує кров киснем і відповідає за роботу серця. Доки обладнання було в дорозі, стан хлопчика став критичним. Тиск раптово впав і серце перестало битися, пише відоме британське видання Dailymail.

Доки апарат не прибув, змусити серце дитини працювати можна було тільки вручну. Обладнання таки вдалося дочекатися. Нині Сяо Юй перебуває в дитячій лікарні при Фуданьському університеті в Шанхаї.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали простий продукт, який попереджує розвиток серцевих захворювань

Раніше назвали головні ознаки серцевого нападу. У випадку їхнього виникнення слід негайно припинити фізичне навантаження й заспокоїтися. Через 2-3 хв. стан має нормалізуватися. Потім одразу зателефонувати своєму лікарю. Якщо напад не вдасться зупинити протягом 15-20 хв або ж самопочуття погіршиться, слід терміново набрати 103.

Зараз ви читаєте новину «30 лікарів почергово робили дитині масаж серця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути