четвер, 05 жовтня 2017 14:21

Унікальна операція: лікарі дивом врятували у жінки відрізану ногу

Унікальна операція: лікарі дивом врятували у жінки відрізану ногу
Нещасний випадок: у жінки вртяували майже повністю відрізану ногу Фото: idle.slashdot.org

На Тернопільщині в Лановецькій районній лікарні провели складну операцію. Жінці врятували майже повністю відрубану ногу.

Нещасний випадок стався з Людмилою Йонгою, коли вона разом з сусідом косила траву. Бензокосарка зіскочила і відрізала ногу. Вона трималася лише на кількох сантиметрах шкіри.

"Через необережність чоловік практично відрізав пацієнтці гомілку. Щоб врятувати її, ми викликали з Тернополя судинного хірурга. Операція тривала 5 годин і закінчилася успішно", - розповідає Володимир Гулько, завідувач травматичного відділення Лановецької районної лікарні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У МОЗ наочно показали, що змінить медична реформа

Лікар впевнений, порятунком Людмила зобов'язана не тільки лікарям. Її 12-річна дочка не розгубилася і до приїзду швидкої наклала матері джгут. Для цього Ангеліна перевязала жінці ногу вище коліна капроновими колготками.

Хірурги лікарні імені Святого Луки з Кропивницького видалили 61-річній Людмилі Терещенко пухлину яєчників. Новоутворення було діаметром 70 см, важило 17 кг. Росло 20 років. Останнім часом тиснуло на внутрішні органи й серце, блокувало їхню роботу. Жінка задихалася, не могла ходити й лежати.

"Операція тривала в екстремальних умовах, — розповідає хірург Григорій Урсол. — Пацієнтку було важко покласти на стіл. Через цю патологію жінка 10 років лежала лише на боці. А оперувати в такому положенні ми не могли".

Зараз ви читаєте новину «Унікальна операція: лікарі дивом врятували у жінки відрізану ногу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути