вівторок, 13 листопада 2018 18:14

Вчені назвали найкращий засіб проти кашлю

Вчені назвали найкращий засіб проти кашлю
Дієвість медичних препаратів проти кашлю вчені не підтверджують. ФОТО: momtastic.com

Найкращим засобом проти кашлю в дитини є мед. Він набагато ефективніший за найпоширеніші протикашльові медикаменти й на відміну від них не викликає серйозних побічних дій. Аптечні ж препарати практично жодного ефекту не дають й на додачу здатні спричинювати появу в дитини галюцинацій, серцевої аритмії й навіть депресії.

"Загалом нежить і кашель не потребують лікування. Батьки можуть лише полегшити стан дитини. Медикаменти для цього не знадобляться. Достатньо давати малечі пити багато рідини. Це попередить зневоднення організму. Дітям старше 1-го року не зайве давати мед. Він полегшить кашель і надасть заспокійливий ефект", — цитує професора педіатрії доктора Шону Їнь із Нью-Йоркської медичної школи відоме американське видання The New York Times.

Давати мед дітям віком до 1-го року лікар не рекомендує. Усе через потенційний ризик зараження ботулізмом: інфекція може міститися в медовій масі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як ще більш не захворіти: правила висякування носа

"Застуда проходить сама собою. Наш імунітет сам її переможе. Знадобиться на це близько тижня", — підтверджує лікар загальної практики професор Мік ван Дріель з Університету Квінсленда в Австралії.

Усе це стосується випадків, які не супроводжуються ускладненнями. У разі виникнення в дитини таких слід звернутися до лікаря за призначенням додаткового лікування. Особливо важливо стежити за тим, як дитина дихає. Виправданим приводом для тривоги є важке й надто швидке дихання.

Раніше розповіли, чому варто відмовитися від туалетного паперу. Замість використання цього засобу гігієни рекомендується підмиватися або послуговуватися вологими серветками.

Зараз ви читаєте новину «Вчені назвали найкращий засіб проти кашлю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути