четвер, 08 листопада 2018 18:35

Чому варто відмовитися від туалетного паперу

Чому варто відмовитися від туалетного паперу
Туалетний папір більше шкодить, аніж допомагає. ФОТО: everydayhealth.com

Туалетний папір фекалії повністю не видаляє. Їхні мікрочастинки лишаються, створюючи тим самим ідеальні умови для розвитку сечостатевих інфекції.

Особливо небезпечно підтиратись туалетним папером, сильно при цьому натискаючи й роблячи різкі рухи. Наслідком таких дій може стати поява анальних тріщин. Ці утворення є вкрай болючими. Заживають близько 2-3-х місяців. Пише відоме британське видання Daily Mirror.

Замість використання туалетного паперу рекомендується підмиватися. Вода належним чином усе очистить і не викличе подразнення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Комаровський розвіяв популярний міф про жувальну гумку

Іншою альтернативою туалетному паперу є вологі серветки. Вони теж ефективно очищують і не призводять до пошкодження слизової оболонки. Однак у порівнянні з водою використання вологих серветок є менш екологічним способом.

Раніше назвали найшкідливішу позу тіла. Вона значно збільшує навантаження на хребет, може спричинити появу остеохондрозу, артрозу, тромбозу й застою крові в області малого таза. Також викликає порушення кровообігу та лімфообігу, що у свою чергу загрожує розвитком варикозного розширення вен та інших судинних захворювань.

Зараз ви читаєте новину «Чому варто відмовитися від туалетного паперу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути