четвер, 08 жовтня 2020 12:22

Учений розповів, чому коронавірус лютує з новою силою

Учений розповів, чому коронавірус лютує з новою силою
Учений наголосив, що поки що ця мутація не призвела до збільшення кількості летальних випадків і не ускладнила перебігу хвороби. Фото: Pixabay

Протягом пандемії у світі здатність коронавірусу інфікувати людей збільшилася.

Це можна пояснити мутацією у структурі РНК недуги, повідомив директор Інституту біохімії імені Палладіна НАН України, академік Сергій Комісаренко в інтерв'ю виданню "Факты".

"Якщо в березні коронавірус з такою мутацією становив 30% у популяції Covid-19, то відтепер – понад 90%. Можливо, це призвело до значної кількості хворих, що спостерігається наразі у світі", – сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Понад 5,3 тис. нових хворих і 93 смерті: маємо одразу 2 рекорди з коронавірусу за добу

Учений наголосив, що поки що ця мутація не призвела до збільшення кількості летальних випадків і не ускладнила перебігу хвороби.

"А також призвела до змін у структурі протеїнів, проти яких спрямовано випробовувані зараз вакцини. Зауважу, що мутації коронавірусу відбуваються не дуже часто – в ньому є механізми, які цей процес стримують", – зазначив Комісаренко.

Небезпека заразитися коронавірусом підвищується в замкнутому просторі з великим скупченням людей, у будинках тривалого проживання громадян з ослабленим здоров'ям, у нічних клубах і в'язницях. При цьому більшість випадків зараження коронавірусом – близько 80% – відбувається шляхом передавання інфекції від 10-20% хворих, повідомила експерт Всесвітньої організації охорони здоров'я Марія ван Керкхове.

Зараз ви читаєте новину «Учений розповів, чому коронавірус лютує з новою силою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути