Ексклюзиви
понеділок, 30 листопада 2020 02:53

Учені назвали ключовий фактор важкого перебігу Covid-19

Учені назвали ключовий фактор важкого перебігу Covid-19
Ключовим фактором важкого перебігу COVID-19 фахівці назвали високий рівень холестерину. Фото: Pixabay

На ступінь тяжкості захворювання впливають кілька факторів – один з них виявили вчені в результаті недавнього дослідження.

Ключовим фактором важкого перебігу COVID-19 фахівці назвали високий рівень холестерину. За словами дослідників, коронавірус здатний прилипати до молекул холестерину, оскільки вони зв'язуються зі своїм звичайним клітинним рецептором, відомим як SR-B1, пише ladyhealth.

Це допомагає вірусу розташувати патоген так, щоб білок-шип міг зв'язатися з рецептором ACE2. Це в свою чергу дозволяє йому інфікувати клітину.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перерахували продукти, які захищають організм від Covid-19

Крім того, вчені з'ясували, що блокуючи SR-B1 і нейтралізуючи його, можна придушити вірус. Фахівці відзначають потенціал такого лікування в майбутньому.

Результати дослідження прояснюють ситуацію, в якій пацієнти з діабетом і серцево-судинними захворюваннями важче переносять коронавірус. Адже високий рівень холестерину підвищує ризик цих захворювань, пояснюють медики.

Британські вчені дійшли висновку, що важкий перебіг захворювання коронавірусної інфекції і летальні випадки хвороби пов'язані з дефіцитом вітаміну D. За їх словами, він є основним фактором ризику зараження вірусом.

Зараз ви читаєте новину «Учені назвали ключовий фактор важкого перебігу Covid-19». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути