неділя, 16 травня 2021 01:52

У складі одноразових масок виявили шкідливі для здоров'я речовини

У складі одноразових масок виявили шкідливі для здоров'я речовини
Швидше за все, шкідливі речовини пов'язані з барвниками, які використовувалися при виробництві захисних засобів. Фото: Pixabay

Нові дослідження показали, що в складі одноразових медичних масок містяться потенційно шкідливі і навіть небезпечні для здоров'я токсичні речовини. В даному випадку йдеться про сурму, свинець і мідь.

Дослідники з Великобританії протестували ряд масок в країні, що застосовуються в даний час: від звичайних медичних до дитячих і святкових. Виявилося, що висока концентрація небезпечних токсинів в вивчених типах виникає при зіткненні їх з водою. Швидше за все, шкідливі речовини пов'язані з барвниками, які використовувалися при виробництві захисних засобів, пише GreenPost.

Тому фахівці підкреслили, що не слід носити одноразову медичну маску кілька разів: її носіння два рази поспіль і більше може викликати ряд проблем зі здоров'ям. Саме тому дуже важливо не порушувати регламент знищення даної продукції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розповіли, як перехворіти на коронавірус у легкій формі

Раніше ряд експертів висловлювалися про те, що вдихаючи повітря через маску, в організм потрапляють токсичні речовини, зокрема, формальдегід, який провокує виникнення свербежу, печіння, сльозотеча, кашель і навіть блювота.

Лікарі заявили про страшну хворобу, яку може викликати Covid-19.

Зараз ви читаєте новину «У складі одноразових масок виявили шкідливі для здоров'я речовини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути