середа, 25 листопада 2020 17:03

У Києві дитині реконструювали вушну раковину із ребер

У столичній клініці "Оберіг" 9-річній Амінаті Думбая реконструювали вушну раковину з власних тканин організму. Дівчинка мала вроджене недорозвине вухо. Прооперували 11 листопада за допомогою японського методу Nagatа.

Автор: надане агентство PR advice.
  Дівчинка мала вроджене недорозвине вухо.
Дівчинка мала вроджене недорозвине вухо.

"У пацієнтки взяли хрящові сегменти із 6-9 ребер. З них за допомогою інструментів вирізали нове вушко. Скріпили багаточисленними швами. Після цього занурили під шкіру", - розповів керівник центру пластичної хірургії Дмитро Слоссер.

Автор: надане агентство PR advice.
  Дівчинка мала вроджене недорозвине вухо.
Дівчинка мала вроджене недорозвине вухо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ломаченка і Лопеса прооперували після бою

Операція тривала близько 9 год. Транслювалася в режимі Zoom-конференції для лікарів з Ізраїлю та Казахстану. Втручання пройшло успішно. Дівчинка почувається добре, вухо прижилося повністю. Попри те, що операція була косметичною, у дівчинки покращився слух. Через 4 місяці медики планують провести 2-й етап.

Автор: надане агентство PR advice.
  Дівчинка мала вроджене недорозвине вухо.
Дівчинка мала вроджене недорозвине вухо.

"Коли шкіра на вусі приживеться, тоді його потрібно відкупирити. Щоб дитина в майбутньому могла носити окуляри та слухати музику в навушниках" - додав лікар.

Досі дітей із подібними патологіями вуха лікували за кордоном. Така операція в Ізраїлі коштує близько $25 тис., у США $50 тис. В Україні її провели безкоштовно. Батьки сплатили лише за госпіталізацію, ліки і наркоз близько 40 тис. грн.

"У світі не більше, як100 людей, які виконують таку операцію, але й великої потреби немає. За статистикою на 10 тисяч малюків - у одного новонародженого констатують мікротію", - підкреслив Слоссер.

У Києві провели унікальну стоматологічну операцію дитині з рідкісним генетичним захворюванням. 10-річна Ірина Химич єдина в Україні із синдром Хадчінсона-Ґілфорда. Люди із таким діагнозом за рік старіють на 8-10 років. Через хворобу в дитини надто крихкі щелепи, зуби ростуть у 2 ряди.

Зараз ви читаєте новину «У Києві дитині реконструювали вушну раковину із ребер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути