середа, 18 листопада 2020 11:09

Ломаченка і Лопеса прооперували після бою

 

Уранці 18 жовтня 2020-го 32-річний Василь Ломаченко втратив 3 чемпіонські титули в легкій вазі. За одностайним суддівським рішенням він програв молодому американському таланту Теофімо Лопесу. Той став об'єднаним і абсолютним чемпіоном світу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ломаченко вперше став чемпіоном світу

Український боксер "проспав" першу половину бою. Він діяв обережно, багато рухався, тримався подалі від суперника й рідко турбував його. Лопес декілька разів сильно приклався до Василя - уродженець Білгород-Дністровського точно відчув його міць. Можливо, це і стало однією з причин його пізнього входження в бій. У другій половині Ломаченко фрагментами почав нагадувати свою звичну версію. Він забрав більшість пізніх раундів, але було пізно. Теофімо встояв і навіть виграв фінальний раунд, у якому Василь пішов на загострення. Ломаченко зробив недостатньо для перемоги.

Після поєдинку обоє лягли на операційний стіл. Ломаченку прооперували травмоване ще під час підготовки до бою праве плече. Лопес переніс операцію на правій стопі - під час бою з українцем він травмував великий палець.

Травма Ломаченка, яка турбувала його і під час поєдинку, частково пояснює, чому він провів не найкращий бій. Але не може бути виправданням поразці. Лопес виграв заслужено та справедливо.

Василь Ломаченко і Теофімо Лопес є сусідами в рейтингу ТОП-10 боксерів світу

Матч-реванш між недавніми суперниками мав би спортивний інтерес, але він не потрібний ані Лопесу, ані Бобу Аруму - американському промоутеру Ломаченка й Лопеса. Тому надалі боксери йтимуть різними шляхами, які навряд чи колись перетнуться. Крупний легковаговик Лопес тепер націлений на наступну вагову категорію - першу напівсередню. Дрібний легковаговик Ломаченко, можливо, розглядатиме варіанти з поверненням у першу легку вагу - "рідну" для нього.

Василь Ломаченко й Теофімо Лопес є сусідами в рейтингу ТОП-10 боксерів світу незалежно від вагової категорії. Американець після бою дебютував у чільній десятці - зараз він шостий. Ломаченко опустився з другого місця на сьоме.

Зараз ви читаєте новину «Ломаченка і Лопеса прооперували після бою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути